Hlavní obsah
3,0
(57)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Aktualizováno

Dokonalý oběd z hovězí kližky, která se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte hovězí kostky s paprikami.

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g hovězí kližky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 g červené papriky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek na plátky. Papriky zbavte stopek a semínek a pokrájejte je na proužky.

02.

V hrnci rozpusťte sádlo a krátce na něm orestujte cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Když se zatáhne, poprašte ho paprikou, promíchejte a nechte ji provonět. Vmíchejte protlak, orestujte a nakonec vše zaprašte trochou hladké mouky. Maso poté zalijte vodou tak, aby bylo ponořené. Vše osolte a opepřete. Na velmi mírném ohni, tak aby jen lehce probublávalo, duste maso asi hodinku. 

03.

Po hodince vložte papriky a plátky česneku a vše duste další hodinku. Podle potřeby můžete podlít ještě trochou vody. Krátce před dohotovením vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Výtečné jsou i kynuté houskové knedlíky anebo zkuste efektní karlovarské knedlíky. 

Máte rádi hovězí guláš? Zkuste jiný poctivý guláš s paprikami anebo pravý hospodský guláš. Oblíbený je i nejlepší guláš na světě a poctivý staročeský guláš podle M. D. Rettigové.

Reklama

Související témata:

Načítám