Hlavní obsah
1,5
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Chutné pohoštění z kynutého těsta? Rychlé rohlíčky! Ochutnejte se s kmínem nebo mákem!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 špetka soli
  • 42 g droždí
  • 150 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do části ohřátého mléka přidejte cukr, prsty rozdrobte kvasnice a nechte v hrníčku vyběhnout – bude to trvat asi 10 minut.

02.

V míse si odvažte mouku, přidejte olej, kvásek a důkladně propracujte ručním hnětačem. Do těsta není nutné nic přidávat. Kdyby se vám přeci jen lepilo na prsty, přisypte trochu mouky.

03.

Těsto po vykynutí (stačí asi 20 minut) vyválejte na silikonové podložce (nebo pomoučněném vále) na asi 5 mm silný plát. Rádýlkem nebo nožem vykrájejte trojúhelníčky o straně 5 cm a každý trojúhelníček srolujte od základny až ke špičce. Doporučuji skončit špičkou „pod rohlíčkem“ (jako by vám měl rohlíček tu špičku zasednout), v troubě se potom nevyroluje a nerozleze.

04.

Rohlíčky pokládejte na plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte solí a kmínem nebo mákem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut (dozlatova).

Reklama

Související témata:

Načítám