Hlavní obsah

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Hodnocení:
(2)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Dýně hokkaidó dozrávají na nejedné zahrádce. A kdo ji nemá, určitě nějakou oranžovou krásku zmerčil v regálech obchodů. Co s ní? Zkuste omáčku na těstoviny. Je skoro bez práce, a navíc za chviličku!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 dýně hokkaido
  • 3 šalotky
  • 150 g anglické slaniny
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 500 ml vody
  • 400 g těstovin pappardelle
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 100 g parmezánu
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Šalotky očistěte a nakrájejte najemno. Pokud je nemáte zrovna po ruce, nahraďte je bílou nebo červenou cibulí, poslouží stejně dobře.

Krok 2: Připravte si slaninu. Stačí ji nakrájet na menší kostičky. V hlubší pánvi rozpalte olej. Na 3 lžících oleje zlehka začněte smažit cibulku. Dýni omyjte, očistěte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka.

Krok 3: Do pánve přihoďte slaninu. Dýni začněte krájet na kostičky o velikosti asi 1x1 centimetr. Postupně kousky můžete vždy přidávat do pánve.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Máte nakrájeno a ruce plné mozolů? Za námahu tahle omáčka stojí! Dýni zalejte uvedeným množstvím vody, plotnu nastavte na mírný plamen a dýni vařte doměkka.

Krok 5: Vedle do hrnce nalejte vodu na vaření těstovin. Bohatě ji osolte a doplňte ji zbytkem oleje (voda na těstoviny by prý měla být slaná jako moře). Do vroucí vody nasypte těstoviny a vařte je dle návodu uvedeném na obalu, příprava těch našich trvala 6 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 6: Nasekejte petrželku a parmezán (pokud ho máte vcelku) nastrouhejte najemno. Dýni v hrnci rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Omáčku s kousky dochuťte solí a pepřem.

Krok 7: Těstoviny v talířích přelejte omáčkou, posypte nasekanou petrželkou, nastrouhaným parmezánem a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC