Hlavní obsah

Rychlý dezert ke kávě: Voňavá pečená jablka s ořechy a krémem

Foto: Marcel Rozhoň

Tohle je dokonalý zimní dezertFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaná návštěva a vy nemáte co ke kávě? V těchto chladných dnech přijde vhod něco horkého, pečeného, voňavého a lehce svátečně naladěného. Pečená jablka jsou to pravé!

Článek

V chladných dnech se přikláníte k potravinám a pokrmům, které vás zahřejí. Jablka jsou ideální pro přípravu zimních dobrot. Horká, na másle opečená, dochucená skořicí, třtinovým cukrem a vanilkou zahřejí na těle i na duši. Pečená jablka zase můžete naplnit krémem podle chuti.

Pečená jablka

Na 4 porce budete potřebovat: 4 jablka, 1 lžičku másla, 250 g mascarpone, 3 lžíce karamelového salka, hrst nasekaných ořechů, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky brusinek, ¼ lžičky drcené vanilky, skořici na posypání

Postup: Jablka omyjte a vyjměte jádřinec a částečně je vydlabejte. Dovnitř dejte trochu másla, vložte je do máslem vytřeného pekáčku a pečte je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím připravte krém. Do mascarpone vmíchejte karamelové salko, vanilku, rozinky a brusinky. Ořechy nasekejte nadrobno a opražte je na suché pánvi. Jablka naplňte krémem, posypte ořechy a skořicí.

Tip: Jablka budou fantastická, když je na závěr polejete horkým karamelem.

Milujete horké dezerty? Pak ještě vyzkoušejte sladké noky nebo dýňové lívanečky? A co se pustit do palačinek s pomerančovým sirupem?

Reklama

Načítám