Hlavní obsah

Rychlý krůtí guláš

Hodnocení:
(15)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Tento guláš z krůtího stehenního masa výborně chutná a v papiňáku ho zvládnete připravit do hodinky (jinak to bude asi o půl hodiny delší). Pochutnají si i ti, kterým klasika s hovězí kližkou nejede.

Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g vykostěného krůtího stehna
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1.5 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a koření, papriku a mletý kmín, které rovněž jen krátce zarestujte.

Krok 2: Kousky krůtího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou nebo masovým vývarem, tak aby bylo maso těsně pod hladinou a vše promíchejte. 

Krok 3: Guláš vařte buď v tlakovém hrnci 30 minut, nebo pod pokličkou do změknutí asi 60 minut. Pak dalších 30 minut odkrytý a občas ho zamíchejte. Šťáva se asi o třetinu zredukuje. Jako příloha se k němu hodí rýže, těstoviny, brambory i knedlíky, ale výborný je i jen tak s chlebem.

Foto: Svatava Vašková

Guláš už nijak nezahušťuji, ale vy to můžete udělat například rozdrobenou střídou chleba

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 6. 2022

Reklama

Sdílejte článek