Článek
Postup
Krok 1: V hrnci na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a koření, papriku a mletý kmín, které rovněž jen krátce zarestujte.
Krok 2: Kousky krůtího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou nebo masovým vývarem, tak aby bylo maso těsně pod hladinou a vše promíchejte.
Krok 3: Guláš vařte buď v tlakovém hrnci 30 minut, nebo pod pokličkou do změknutí asi 60 minut. Pak dalších 30 minut odkrytý a občas ho zamíchejte. Šťáva se asi o třetinu zredukuje. Jako příloha se k němu hodí rýže, těstoviny, brambory i knedlíky, ale výborný je i jen tak s chlebem.
Guláš už nijak nezahušťuji, ale vy to můžete udělat například rozdrobenou střídou chleba
Z krůtího masa jsou také výborné krůtí kuličky se sýrem a česnekovou omáčkou nebo kořeněné krůtí kousky v tandoori omáčce.