Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tento recept je u nás moc oblíbený – jak u dospělých, tak u dětí. Šťavnaté krůtí maso se spařeným špenátem a trochou parmazánu. Jak jsou tyhle karbanátky jednoduché, tak jsou dobré.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1,5 ks rohlíku
  • 1 ks vejce
  • 130 ml mléka
  • 100 g baby špenátu
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 ml oleje
Článek

Postup

01.

Pečivo nakrájejte na kostičky a namočte do mléka. Špenát a na plátky nakrájený česnek spařte v cedníku vroucí vodou. Až zelenina vychladne, vymačkejte ji a i s česnekem nasekejte.

02.

K namočenému pečivu přidejte namleté krůtí maso, nasekaný špenát, vejce, parmazán, sůl a pepř a dobře propracujte.

03.

Mokrýma rukama vytvořte asi 10 karbanátků a osmažte je z obou stran na pánvi na oleji. (Anebo můžete upéct karbanátky v troubě.)

Tip: Nejlepší jsou karbanátky s bramborovou kaší.

Foto: Svatava Vašková

Krásný jednoduchý oběd. Krůtí maso je lehké, výživné a zdravéFoto: Svatava Vašková

Mleté (nejen krůtí) maso se hodí k mnoha úžasným úpravám. Tradiční a výtečná je krůtí sekaná s cuketou nebo pečené krůtí kuličky v rychlé rajské omáčce. A jestli chcete něco trochu jiného, tak zkuste asijské nudle s mletým krůtím a arašídovo-kokosovou omáčkou anebo zdravé cuketové závitky s mletým krůtím masem a sýrem

Související témata:

Načítám