Hlavní obsah

Hitparáda těstovin: Více než 50 originálních receptů

Foto: Plateresca, Shutterstock.com

Foto: Plateresca, Shutterstock.com

Reklama

Herečka Sophia Loren hlásala: „Raději budu jíst těstoviny a pít víno, než bych měla velikost nula.“ Máte to podobně? Inspirujte se v naší hitparádě těstovinových receptů a vařte je s láskou klidně každý den, ale pokaždé jinak.

Článek

Jakmile zvládnete klasické omáčky na špagety, můžete začít experimentovat s výrobou domácích nudlí a pest, se zapékáním lasagní nebo třeba s recepty šmrncnutými Asií. A na závěr vás čeká jedna vzpomínková porce nudlí s mákem!

Klasika, co neomrzí

Ano, receptů je spousta, ale některé jsou prostě osvědčenější a také oblíbenější než jiné. Ne nadarmo tahle jídla znají po celém světě! Alespoň jednou byste měli ochutnat i úplnou klasiku - špagety carbonara nebo klasickou boloňskou omáčku.

Bílým šatům zdar: červená omáčka

Málokoho urazíte špagetami s klasickou červenou omáčkou. Co takhle ji vylepšit kapary nebo vodkou?

Rychle & zběsile: těstoviny s mletým masem

Rychlá příprava, dostatek bílkovin a nekonečná variabilita, to nabízejí těstoviny v kombinaci s mletým masem. Ať už ho zamícháte přímo do omáčky, nebo si dáte práci s masovými kuličkami, potěšíte děti i dospělé. A ano, také si vždycky vzpomeneme na ikonickou zamilovanou scénu z pohádky Lady a Tramp!

Bez masa: zeleninové omáčky

Do těstovin báječně propašujete téměř jakoukoli zeleninu: kromě obligátních rajčat skvěle poskytnou azyl i cuketě, paprikám, dýni či špenátu.

Dobrota ze skleničky: těstoviny s pestem

Když máte naspěch, není nic jednoduššího než sáhnout po hotovém pestu. Nicméně není nic lepšího než těstoviny s pestem doma vyrobeným!

Zbylé těstoviny: zapečte je!

Když už nevíte co vařit, nebo vám nějaké nudle zbydou, přidejte k nim vajíčka, sýr a další dobroty a vše společně zapečte.

Klub cestovatelů: asijské nudle

Itálie je jasná, ale celou škálu báječných receptů s těstovinami najdete i směrem na východ. Ochutnejte bezlepkové rýžové nudle, klasické vaječné i ty s minimálním časem přípravy.

Domácí nudle. A bez strojku!

Po česku, italsku i po čínsku, domácí nudle posunou vaše těstovinové kreace do úplně jiných výšin. Naučte se trik se sáčkem nebo to, jak vyrobit nudle doma a bez strojku.

S překvapením: plněné těstoviny

Když zmáknete přípravu domácích těstovin, už je to jen krůček k domácím plněným těstovinám. A že možností, co do nich ukrýt, je! Maso, zeleninu i sýr.

Pro líné kuchaře: nudle z jednoho hrnce

Předseda Klubu fanoušků mytí nádobí promine, ale kreace jídel z jednoho hrnce jsou pro nás ostatní smrtelníky prostě k nezaplacení. Když se navíc nudle vaří přímo v omáčce, mají mnohem zajímavější chuť!

Zastudena: těstovinové saláty

Těstovinový salát je klasika na doma i na cesty a zužitkujete do něj jak zbylé nudle, tak všelijaké kousky sýrů, uzenin či zeleniny, se kterými si už nevíte rady.

Konejšivá dobrota: lasagne

Nebojte se, lasagne v našem výčtu rozhodně nesmí chybět! Pochutnejte si na poctivé boloňské klasice, nebo zkuste odlehčenější verze se zeleninou. Vyškrabovat na tajno zbytečky z pekáče budete tak jako tak!

Sladká tečka: těstoviny na sladko

Samozřejmě vás neošidíme ani o dezert. Zavzpomínejte na dětství díky nudlím s mákem (ovšem v luxusní verzi!) nebo je zkuste zapečené.

Reklama

Načítám