Hlavní obsah
3,2
(25)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Aktualizováno

Naložit drůbež do jogurtu je vždy dobrý nápad, jeho působením maso zkřehne a při pečení či grilování zůstane krásně šťavnaté. Když k němu přidáte voňavé indické koření tandoori, chladivou mátovou omáčku a chlebové placky, přidají si i ti, kteří tvrdí, že krůtí prsa jsou suchá a nudná.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 800 g krůtích prsou
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce koření tandoori masala
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička soli
Na mátovou omáčku
  • 1 hrst máty
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka mletého římského kmínu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Ve větší skleněné míse promíchejte jogurt, koření a limetkovou šťávu. Krůtí prsa nakrájejte na větší nudličky, vložte do jogurtu a promíchejte tak, aby byly všechny kousky obalené. Nechte marinovat alespoň hodinu při pokojové teplotě nebo přes noc v lednici.

Tip: Koření si můžete namíchat i sami, směs tandoori obvykle obsahuje mletý koriandr, římský kmín, zázvor, česnek a chilli, přidat můžete špetku mletého kardamomu, kurkumu i drcený fenykl.

02.

Na mátový jogurt vložte do mixéru umyté lístky máty, přidejte limetovou šťávu a krátce promixujte na aromatickou zelenou pastu. Vmíchejte ji do jogurtu, přidejte prolisovaný stroužek česneku, sůl a špetku římského kmínu. Promíchejte a nechte chvíli v chladu rozležet.

03.

Předehřejte troubu na 180 °C, plech vyložte papírem na pečení. Vyjměte krůtí kousky z jogurtové marinády, nechte je částečně okapat, ale nemusíte je důsledně čistit. Vyskládejte je na plech, osolte a vložte do předehřáté trouby. Podle velikosti kousků pečte asi 15 až 20 minut, poté je na plechu obraťte a ještě asi 10 minut dopečte.

Tip: Dávejte pozor, abyste kousky masa zbytečně nevysušili, včas jeden vyjměte a zkontrolujte.

04.

Podávejte s mátovým jogurtem, chlebovými plackami a kouskem limety na zakápnutí. K dokonalosti jídlo přivede pár lístků čerstvého koriandru.

Máte rádi indickou kuchyni se všemi barvami a vůněmi orientálního koření? Pak by vás mohla potěšit tahle tři jídla pro milovníky indické kuchyně.

Reklama

Související témata:

Načítám