Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co se sádlem? Do polévky s ním! Tahle vám bude chutnat...

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 l vody
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 čtvrtka celeru
    9
  • 1 hrst pórku
  • 250 g sádla
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zeleninu očistěte, pokrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vody. Do vývaru v žádném případě nepřidávejte žádný bujon, snížil by dietní účinnost polévky.

02.

A teď to nejdůležitější! Ve vroucím vývaru nechte rozpustit celou kostku sádla. Pod pokličkou táhněte 45 minut a podávejte s nasekanou petrželkou.

Patříte mezi příznivce sádla, nebo vám nesmí přes práh? 

Související témata:

Načítám