Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Piknikových receptů není nikdy dost. Zkuste salát s kuřecím masem a žlutým melounem. Zaručí vám úspěch u rodiny i přátel!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 snítky máty
  • 1/2 ks cukrového melounu
  • 2 hrsti sušených brusinek
  • 2 hrsti mixu listových salátů
  • 150 g sýra
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete je a na olivovém oleji je orestujte do zlatova. Mix salátů buď koupíte už v nakrájené podobě v obchodech, nebo si jej připravte sami – hodí se polníček, baby salát, lollo roso nebo lollo biondo (ty jsou ‚kudrnaté‘), rukola, v podstatě cokoli zeleného, na co v obchodě narazíte :-).

02.

Do pokrájených zelených lístků přidejte maso, sušené brusinky, na kousky nakrájený žlutý meloun, na drobnější kostičky nakrájený sýr a nakonec i nasekanou mátu. Vše promíchejte, zalijte kapkou olivového oleje a můžete podávat. Příjemně jej dochutí také trocha limetkové šťávy. Jako příloha se skvěle hodí olivová ciabatta nebo jakékoliv jiné světlé pečivo.

Zachutnal vám žlutý meloun? Tak ho vyzkoušejte s nektarinkou jako ovocný salát.

Související témata:

Načítám