Hlavní obsah

Salát s kuřecím masem a žlutým melounem

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Piknikových receptů není nikdy dost. Zkuste salát s kuřecím masem a žlutým melounem od redaktorky Jany Ch. Zaručí vám úspěch u rodiny i přátel!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích prsních řízků
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 3 snítky máty
  • 1/2 žlutého melounu
  • 2 hrsti sušených brusinek
  • směs zelených salátů
  • 150 g sýra
  • čerstvé pečivo
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete je a na olivovém oleji je orestujte do zlatova. Mix salátů buď koupíte už v nakrájené podobě v obchodech, nebo si jej připravte sami – hodí se polníček, baby salát, lollo roso nebo lollo biondo (ty jsou ‚kudrnaté‘), rukola, v podstatě cokoli zeleného, na co v obchodě narazíte :-).

Krok 2: Do pokrájených zelených lístků přidejte maso, sušené brusinky, na kousky nakrájený žlutý meloun, na drobnější kostičky nakrájený sýr a nakonec i nasekanou mátu. Vše promíchejte, zalijte kapkou olivového oleje a můžete podávat. Příjemně jej dochutí také trocha limetkové šťávy. Jako příloha se skvěle hodí olivová ciabatta nebo jakékoliv jiné světlé pečivo.

Zachutnal vám žlutý meloun? Tak ho vyzkoušejte s nektarinkou jako ovocný salát.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.