Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Klasické smažené vepřové řízečky podávejte místo s bramborovým salátem s restovanými bramborami, rukolou a avokádem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 dl oleje
  • 4 ks brambor
  • 1 ks avokáda
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 4 ks vepřových řízků
  • 1 ks vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
Článek

Postup

01.

Maso naklepejte a překrájejte na menší řízečky, které osolte, obalte v klasickém trojobalu a v rozehřátém oleji usmažte dozlatova. 

02.

Celé brambory  (2 velké nebo 4 malé) uvařte ve slupce do poloměkka. Poté je oloupejte, nakrájejte a na oleji ještě zprudka orestujte, aby měly pěknou zlatou barvu. 

03.

Avokádo oloupejte a nakrájejte na plátky. Na talíř rozdělte brambory, rukolu, řízečky a avokádo, posolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte petrželkou.

Načítám