Hlavní obsah
3,6
(25)
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Hlídáte si štíhlou linii a máte rádi rozmanité saláty? Tak určitě vyzkoušejte i ten náš – s pečenou dýní a krůtím masem. Je výtečný, nadopuje vás vitaminy a bílkovinami a rozhodně po něm nebudete mít hlad.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Salát
  • 1/2 ks dýně
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g krůtího masa
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvé rukoly
Zálivka
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Z dýně odstraňte semena, oloupejte ji a nakrájejte na kousky. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dle chuti okořeňte solí, bazalkou a rozmarýnem. Pokapejte olivovým olejem a pečte na 180 stupňů asi 25 minut do změknutí.

02.

Zatímco se dýně peče, nakrájejte na kousky maso a orestujte ho na trošce olivového oleje. 

03.

Připravte si zálivku z medu, vinného octa a lžičky olivového oleje. Do směsi prolisujte česnek a promíchejte. 

04.

Upečenou dýni, osmahnuté krůtí maso a připravenou zálivku smíchejte a přidejte čerstvou rukolu. Podávejte hned, dokud je maso teplé.

Tip

Salát posypte hrstkou ořechů.

Máte rádi zimní saláty z pečené zeleniny s masem?

Reklama

Načítám