Hlavní obsah

Saténové kousky na léto: Příjemně vás ochladí!

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Je lehký, prodyšný a příjemně chladí. Satén je zkrátka ideální volba na letní měsíce. Mohla by se vám hodit stylová halenka, šaty, nebo dokonce kalhoty, a proto vám přinášíme krásné módní tipy. Vyberete si svůj saténový model?

Článek

Meteorologové předpovídají horké léto, a tak bude potřeba vybavit se co nejpříjemnějšími materiály, ve kterých vám nebude zbytečné vedro, ale budou naopak lehce chladit. A k nim patří zcela určitě satén. Jaké kousky se vám budou letos hodit?

Z jakého materiálu je satén

Nenechte se zmást lesklým povrchem látky a u módních kousků vždy hleďte na složení. Pod názvem satén totiž můžete narazit nejen na hedvábí, ale i na levnější varianty: polyester či o trochu příjemnější viskózu. Tyto materiály se běžně využívají, a proto je nosí většina žen. S hedvábím pracují spíše designéři a módní návrháři nebo na ně narazíte v luxusnějších obchodech. Proto vždy sledujte cedulky, kde je podíl přírodních vláken uvedený, abyste věděly, co kupujete. Jak poznáte hedvábný satén?

1. Saténové topy a halenky

Letní vršky ze saténu budou vždy působit luxusním dojmem, a proto jsou skvělou volbou do kanceláře i na společenské akce. Můžete je nosit jak k letním kostýmkům, tak k pouzdrovým sukním a kalhotám. Nebojte se ani výrazných vzorů, které jsou originální a upoutají pozornost.

V pastelových barvách

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 1299 Kč (100% viskóza). Edited, 1449 Kč (100% viskóza), prodává About YouFoto: Archiv firem

Elegantní košile

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 1799 Kč (93 % hedvábí, 7 % elastanu). Pinko, 3899 Kč (93 % hedvábí, 7 % elastanu), prodává AnswearFoto: Archiv firem

V pestrých vzorech

Foto: Archiv firem

Zleva: Karl Lagerfeld, 5199 Kč (100% hedvábí), prodává Answear. Versace Jeans, 2189 Kč (100% hedvábí), prodává BiblooFoto: Archiv firem

Letní tílka

Foto: Archiv firem

Zleva: Poner, 3500 Kč (100% satén). H&M, 599 Kč (100% viskóza)Foto: Archiv firem

2. Šaty a sukně

Patříte k ženám, které většinu léta odchodí v sukních a šatech? Dopřejte si satén. Lesklé modely skvěle splývají s postavou nebo podtrhnou vaše ženské křivky. Také k nim unosíte oblíbenou džínovou bundu či sako – vytvoří spolu dokonalou módní dvojku. Volné střihy se navíc hodí i jen tak k vodě a do města je můžete sepnout pro změnu páskem.

Splývavé maxišaty

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1499 Kč (100% polyester). Mango, 1299 Kč (100% viskóza)Foto: Archiv firem

Se vzorem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 949 Kč (100% polyester). Massimo Dutti, 2795 Kč (20% hedvábí, 80% viskózy)Foto: Archiv firem

S plisováním

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1499 Kč (100% polyester). Dorothy Perkins, 1259 Kč (100% polyester), prodává ZootFoto: Archiv firem

Na tenká ramínka

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč (100% viskóza). Lindex, 999 Kč (100% polyester)Foto: Archiv firem

V mididélce

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 699 Kč (100% polyester). La Femme MiMi, 1990 Kč (100% hedvábí)Foto: Archiv firem

3. Kalhoty a šortky

Jestli existují na léto příjemné kalhoty, ve kterých vám bude opravdu dobře, pak jsou to lehoučké saténové culottes nebo modely s dlouhými širokými nohavicemi. Při jejich kombinování však doporučujeme držet se módního pravidla, že k volným kalhotám patří upnutý vršek, a nechte vyniknout pas. Budou se k nim hodit sandálky na klasickém podpatku i na klínku a také ploché pohodlné pantoflíčky.

V letních barvách

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 499 Kč (100% polyester). Zara, 799 Kč (100% viskóza)Foto: Archiv firem

Široké nohavice

Foto: Archiv firem

Zleva: La Femme MiMi, 2975 Kč (50 % bavlny, 50 % hedvábí). Max&Co., 2900 Kč (100% viskóza), prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám