Hlavní obsah

Sbohem, Meghan Markle, vítejte vévodkyně ze Sussexu!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

A posledního mám z krku, oddychl si možná dneska princ Charles. V kapli svatého George totiž své ano řekl jeho druhorozený syn, princ Harry (33). Jeho manželkou se stala americká herečka Meghan Markle (36), které královna propůjčila titul vévodkyně ze Sussexu.

Článek

Představujeme vám vévodu a vévodkyni ze Sussexu! Tento titul totiž propůjčila královna Alžběta svému vnukovi Harrymu a jeho ženě, Meghan Markle. Ačkoliv do poslední chvíle byla kolem svatby spousta otazníků a nejasností a spekulovalo se o tom, do jaké míry bude pár dodržovat královské tradice, nakonec vše proběhlo s naprostou úctou k monarchii.

Se vší úctou k duchovním i ženichovi, hvězdou celého obřadu byla nevěsta, Meghan Markle. V dokonalých šatech, kterými, byť na první pohled to nemuselo být zcela zjevné, vzdala hold zesnulé matce svého nastávajícího, princezně Dianě. Dodržela všechna pravidla, nicméně její šaty rozhodně nebyly nudné a sešněrované zkostnatělými tradicemi. Princ Charles se musel dmout pýchou, když ji vedl k oltáři!

Nicméně musí se nechat, že i Harrymu to slušelo. Tím, že si za svědka vybral svého bratra, splatil svůj „sourozenecký dluh“, když před sedmi lety za ním při této významné události stál zase on. Vzhledem k tomu, že si princ Harry oblékl uniformu stejně jako tehdy jeho bratr, skoro bychom ani nerozeznali, kdo byl vlastně dnes tím ženichem.

Není to úplně zvykem, ale obřad řídil americký biskup, Michael Bruce Curry, který je za mořem velice oblíbený. Přiblížil tak také dva světy, ten americký a anglický, což se v tuto chvíli více než hodilo. A ačkoliv se to zprvu zdálo jako odvážné rozhodnutí, nakonec celému obřadu dodal trochu toho šmrncu. Oddal je pak anglikánský arcibiskup, Justin Welbley. Kaple svatého Jiří byla plná hostů z celého světa, včetně celebrit, jako je George Clooney, Oprah Winfrey, Serena Williams a mnoho dalších.

Tím, že si Harry s Meghan řekli své ano, to rozhodně nekončí, ba naopak. Novomanželé a hosty teď čeká recepce, na které zajisté náležitě oslaví své sliby. A spolu s tím i začíná nový, manželský život. Přejeme jim tedy hodně štěstí!

Také při svatbách vždycky pláčete? Aktuální informace o královském obřadu najdete i na Seznam Zprávy.

Reklama

Načítám