Hlavní obsah

Otec Meghan Markle měl infarkt a královna zuří! Proč?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meghanin otec měl infarkt. A s největší pravděpodobností se královské svatby nezúčastní. Při představě, že nevěstu nepovede k oltáři otec, možná většina z nás, co má dobré vztahy se svým tátou, zamáčkne slzu. Co na to ale Meghan? A zbytek královské rodiny? Někomu se možná ulevilo!

Článek

Velká rána, nebo kámen, který spadl ze srdce? Meghanin (36) otec, Thomas Markle (73), prodělal před několika dny infarkt. Podle posledních zpráv jeho zdravotní stav není způsobilý tomu, aby absolvoval dlouhou cestu z Los Angeles, kde žije, do Velké Británie na svatbu své dcery. „Spolu s princem Harrym prosí o pochopení a respektování dané situace, která je pro Meghan velice těžká,“ vyjádřil se k tomu Kensingtonský palác.

Královna zuří

Jenže ačkoliv je jeho infarkt více než politováníhodný, na druhou stranu jeho nepřítomnost na svatbě bude pro některé členy rodiny spíše úlevou. O víkendu totiž vyšlo najevo, že paparazzi fotografie, které měly zobrazovat Thomase Markleho při čtení knihy o britské historii a při prohlížení si fotografií snoubenců v internetové kavárně, jsou zinscenované. Nechal je vědomě nafotit sám otec nevěsty, a poté je prodával celosvětovým médiím.

O co hloupěji pak vypadalo, když královská rodina žádala média, aby panu Markleovi dopřála trochu klidu a nezasahovala do jeho osobního života. A královna kvůli tomu teď velice zuří. Ještě dnes se má sejít se svým tiskovým odborem, aby se domluvili, jak v záležitosti nevhodného chování Meghanina otce mají postupovat. Už jen kvůli tomuto skandálu je možná dobře, že se Thomas Markle svatby nezúčastní, ačkoliv touto dobou měl již být na cestě do Londýna (aktuální informace o svatbě prince Harryho a Meghan Markle najdete i na Seznam Zprávy).

Foto: Profimedia.cz

Královnu velice pobouřilo, když vyšlo najevo, že fotografie, které měli údajně pořídit bulvární fotografové, si nechal Thomas Markle udělat sám a pak je prodávalFoto: Profimedia.cz

Nejasné od začátku

O jeho přítomnosti na svatbě se ale vedly dlouhé diskuze od samého začátku. Meghan několikrát dost jasně naznačila, že s ním nemá nejlepší vztah (více ve článku Zbraně, alkohol a rozvody. Harry, víš, kdo je rodina tvé nastávající Meghan Markle?) a že mnohem blíže má ke své mámě. Rodiče se totiž rozvedli, když Meghan bylo šest let. Vyrůstala pak s mámou a s tátou se vídala většinou odpoledne po škole, když za ním chodila do televizního studia, kde pracoval jako vrchní osvětlovač.

Později se klepy o nepříliš ideálním vztahu otec-dcera jen potvrzovaly. A on, namísto toho, aby se snažil je vyvrátit, si hrál na ublíženého. Že prý ho rodina přehlíží a je k němu nespravedlivá. Když Meghan s Harrym vyšli se svým vztahem na veřejnost, nechoval se úplně jako milující otec, pyšný na svoji dceru a přející jí štěstí, ani jako příkladný budoucí tchán. Osočoval Meghan, že ho nikdy s Harrym neseznámila, že spolu mluvili akorát přes Skype. A že se na něho vykašlala. Možná i proto Meghan nechtěla, aby měl na její svatbě tradiční proslov. Rozhodla se, že jej bude mít sama.

Foto: Profimedia.cz

Meghan si s maminkou Dorií Ragland velice dobře rozumí. I proto od samého začátku chtěla, aby ji k oltáři vedla ona Foto: Profimedia.cz

K oltáři s maminkou

Jako kdyby Meghan Markle tušila, že by s jejím otcem mohly být problémy, a tak už od samého začátku přemýšlela nad tím, zda ho na svatbu vůbec pozve. Původně ani nechtěla, aby ji vedl k oltáři. Několikrát se objevila zmínka o tom, že tuto roli by měla zastat její maminka, Doria Ragland. Jenže poté zřejmě někdo z královské etikety řekl, že to není dobrý nápad, a tak to vypadalo na šťastný konec, kdy ji k oltáři princi Harrymu přivede její otec. Konec dobré, všechno dobré.

Infarkt Thomase Markla ale nakonec všechny pochybnosti a nejasnosti vyřešil za ně. Otec se kvůli rekonvalescenci nemůže dostavit a vypadá to, že to bude skutečně maminka, kdo ji odevzdá do rukou ženicha. Tak, jak si celou dobu Meghan přála. Že by její tužba byla vyslyšena? Ale za jakou cenu? Ostatně jak se říká: „Když chcete člověka potrestat, dejte mu to, co si nejvíce přeje“. V tomto případě je to ale na úkor zdraví Thomase Markla.

Budete sledovat královskou svatbu?

Reklama

Načítám