Hlavní obsah

Sestra čeká na prince!

Foto: shutterstock.com

Princ přijede samozřejmě na bílém koniFoto: shutterstock.com

Reklama

Zní to skoro jako naivní pohádka: Vezmete si za muže svého prvního milého a   vydržíte spolu celý život. Takovéto tradiční hodnoty se v dnešní společnosti už příliš „nenosí“. Ale co dělat, pokud se jich někdo zuby nehty drží? Jak takové ženě pomoci? Vyprávět bude naše čtenářka Martina.

Článek

Píši ohledně problému, který se sice až tolik netýká mě samotné jako spíše mojí mladší sestry. Jmenuje se Jindřiška, je jí sedmadvacet let a je stále panna. To samo o sobě je sice poněkud zvláštní, ale ne ještě tak alarmující jako některé její názory. Ty mě totiž znepokojují mnohem více.

Jindřiška byla vždy hodná a slušná holka, spíše tichá než výřečná. I ve škole sedávala vždycky trochu stranou, na žádné mejdany či oslavy moc nechodila. Pokud dobře vím, tak za celý svůj život nedostala ještě ani jednou opravdovou pusu. A to si dovoluji říci, že rozhodně není ošklivá. Spíše naopak. Je přirozeně krásná, má nádherné dlouhé černé vlasy, za kterými se mnoho mužských na ulici otočí. Když se s ní ale dáte do řeči, pochopíte, že si k tělu jen tak nikoho nepustí.

Je nešťastná, ale trvá na svém

„Nejsem žádná děvka, abych flirtovala s kdekým. Ještě se neobjevil ten pravý, ale já si počkám,“ snažila se mi Jindřiška již několikrát vysvětlit, proč zůstává stále sama. Nikdy jsem u ní ani náznak vztahu nezaznamenala. Čas od času s ní zajdu na večeři a povídáme si o životě. A já pokaždé odcházím domů udivená a i tak trochu vyčítám, že své sestře nedokáži pomoci. Vím ale, že se trápí a je nešťastná. Když se trochu rozpovídá, poznám, že jí partner chybí. „Chtěla bych s někým už bydlet. Ten byt vypadá tak prázdně,“ postěžovala si mi třeba nedávno krátce po koupi nového bytu na okraji Prahy.

Snažila jsem se ji třeba seznámit s několika mými kamarády, o kterým vím, že jsou inteligentní, vzdělaní a rozhodně nejde o žádné podrazáky. Ale nikdy to nedopadlo dobře. Většinou proběhla jedna schůzka a byť se nápadník třeba ještě snažil o druhé setkání, sestra již nechtěla.

Má příliš vysoké nároky

Její vyvolený musí totiž splňovat tolik parametrů, že začínám pochybovat, zda takový muž vůbec na světě existuje. Snažím se jí vymluvit iluzi o tom, že napoprvé najde ideální vztah. Budu ráda, pokud někdo přijde s účinnou radou. Napište mi ji pod článek do diskuse nebo třeba na redakční mail.

Poraďte prosím Martině, jakým účinným způsobem by mohla své sestře sundat pomyslné růžové brýle? Zažila jste někdy něco podobného? Pište na info@prozeny.cz

Reklama

Související témata:

Načítám