Hlavní obsah

Sex: 5 pozic, které usnadňují hýčkat bod G

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Dokonalý sex je motor fungování snad všech partnerůFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dejte svému sexuálnímu životu nový impuls tím, že přistoupíte na učení, které slibuje hýčkání toho nejtajemnějšího intimního bodu. Jak „géčko“ dráždit, stimulovat a prozkoumávat? V těchto pozicích!

Článek

O bodu G se toho napsala už spousta. Někdy se zdá, že „uchopit ho“ a pochopit, je složité a zdlouhavé – zvlášť proto, že někteří vědci a sexuologové se doteď přou o to, jestli vůbec existuje.

„Samozřejmě, že je. Jak by se jinak daly vysvětlit vaginální orgasmy?“ ptají se mnohé ženy. (Podle výzkumu sexuálního chování Čechů pouze vaginální vyvrcholení prožívá devět procent žen, ale celých 72 procent má oba typy orgasmů, tedy vaginální i klitoridální.)

„A čtyřicet tři procent Češek uvádí, že oba typy orgasmů jsou stejně intenzivní,“ objasňuje Petr Weiss, jeden z předních tuzemských sexuologů. Tak v čem je problém, že zrovna vám se něčeho takového nedostává? Ve hře jsou milimetry, ale i vhodná doba!

Něco jako bájný jednorožec

Sexuální terapeuti, kteří hlásají, že bod G je skutečný, radí „dát si měsíc“. Někdy totiž větší citlivost v části horní stěny vaginy souvisí s ovulací a celkově s menstruačním cyklem obecně. Třeba americká sexuální a partnerská koučka Celeste Hirschman apeluje na to, že géčko je něco jako pohyblivý cíl. Proto se vyplatí lovit ho v různých fázích – a vypozorovat tak svoje „nejlepší dny“. (Klidně si veďte záznamy, vždyť co je psáno, je i dáno.) A ty nejlepší pozice, které mu nahrávají?

Foto: Anton Poznyak, Shutterstock.com

Najděte společně místo absolutního vzrušeníFoto: Anton Poznyak, Shutterstock.com

1. Přidřepněte, prosím…

Na bobeček – jako v dětství. I když tohle je poloha spíš pro sebe prozkoumávání, je velmi, velmi užitečná. Pokud si k ruce připravíte nějakou tvarovanou hračku speciálně navrženou pro tyto účely, zkrátíte si dobu hledání bodu G minimálně o polovinu.

V případě, že dáváte přednost vlastním prstům nebo partnerovi, je třeba mít na paměti, že cesta vede nahoru, pak následuje velmi mírná zatáčka, a nakonec se narazí na přední stranu pochvy. Jak poznáte, že je to správně?

Někdo říká, že pocítíte intenzivní pocit nejen uvnitř, ale i v širší pánevní oblasti. A rada navíc? Zkuste se houpat ze strany na stranu. Pořádně se zapřete o nohy, aby bylo snadnější udržovat stabilitu nebo stálý rytmus.

2. Klasicky se položte

Ať si kdo chce a co chce říká, misionářská pozice je pro hledání a stimulaci bodu G přátelská – zvlášť když zvednete boky a milenec přiráží mírně vzhůru. Podle britské sexuoložky Tracey Cox je géčko v této pozici dokonce nejpřístupnější, neboť naráží na již zmíněnou přední poševní stěnu.

„Velmi se nám osvědčilo gesto prstem. Takové to klasické, jako když k sobě někoho vábíte. Zkrátka ‚pojď sem‘. Zabírá to tehdy, když si lehnete na záda a pánev si vypodložíte polštářem,“ radí čtenářka Miriam. Berte to jako tip. A ne jediný.

Foto: MJTH, Shutterstock.com

Když jsou experimentům nakloněni oba, je to začátek úspěchuFoto: MJTH, Shutterstock.com

3. Vyšpulte zadeček!

Psí pozice je taktéž ideální, akorát s malou změnou. „Pejsek“, tedy muž, by měl být tak zvaně trochu unavený. To znamená, že jeho boky musí být umístěny mírně nad ty vaše. On pak pohyb vede seshora dolů.

4. A zvolte si bok

Lehněte si na bok, roztáhněte nohy a nechte partnera, aby si mezi ně klekl. V této pozici budete mít dostatek volnosti k experimentům s úhly, čili zasažení a hýčkání tohoto tajemného bodu na čelní stěně se stane snadnější, pohodlnější a hlavně reálnější. Stejně jako když si milence osedláte…

5. Vyskočte do sedla!

Vy nahoře. Rozhodujete tak o všem: o hloubce, úhlu i rychlosti. A jak hýčkat bod G? Trochu se prohněte v zádech a zakloňte se. Jistě už ho máte…

A jak to s bodem G máte vy, stále hledáte?

Načítám