Hlavní obsah

Sex: Jak partnera přivést k dokonalé rozkoši? Zkuste trošku přitvrdit!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Zkuste zintenzivnit rozkoš trochou něžné bolesti!Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Jak je možné, že si někdo při milování užívá trochu té bolesti? Protože tím zintenzivňuje svoje prožitky. Souvisí to s hormony, přístupem i výběrem partnera. Taky ho chcete umět přivádět k extázi?

Článek

Ve všeobecném povědomí je stále zakořeněno, že zkoumat říši sexuality se s bolestí prostě nedá. Jaký omyl! Například podle britské sexuoložky Tracey Cox čtyřiceti čtyřem procentům mužů a čtyřiceti jednomu procentu žen se líbí, kdy je partner při milování něžně kouše. A proč asi?

Expertka na bondáž, americká antropoložka a chlípnice Betony Vernon prostřednictvím své Budoárové bible jasně vzkazuje, že techniky, jako jsou erotické šimrání, stlačování, smyslová deprivace, bondáž nebo flagelace, podněcují – jsou-li založeny na dobrovolnosti – prudký vzestup hladiny endorfinů a dalších hormonů, například dopaminu a oxytocinu, tedy látek, jež patří k bezpočtu přírodních drog lásky, které produkuje lidské tělo.

Od bolesti k rozkoši

„Tyto chemické látky představují můstek, který vede od bolesti k rozkoši a od vystupňovaných vjemů k hlubším hladinám sexuálního uspokojení. Některé z těchto látek posilují vaši odolnost vůči bolesti a jiné zase zostřují smyslové vnímání a s ním i vnímavost vůči rozkoši. Tím se vysvětluje, proč někomu vyhovuje extrémnější stimulace a proč pro všechny platí, že čím déle trvá vzrušování, tím intenzivnější vjemy jsou s to vnímat jako příjemné,“ doslova popisuje expertka na nevšední milování.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Nepodléhejte žádné ukvapenosti, hranici bolestivosti má každý nastavenou jinakFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Pokud si na základě těchto poznatků už teď říkáte, že hned příště partnera kousnete, škrábnete nebo silně stisknete, zbystřete. Extrémnější stimulace má svoje pravidla!

Kdo si počká…

Podle Betony Vernon je k prohlubování vzrušení nutná schopnost navozovat odpovídající vjemy obratně a v pozvolném pořadí. Nelze si tedy ve vteřině usmyslet, že teď a tady provedu něco šíleného! Au!

„Navodíte-li intenzivní vjem ještě před tím, než se utvoří tak velká sexuální tenze, aby se díky ní do organismu uvolňovalo dostatečné množství endorfinů, je pravděpodobné, že ho příjemce bude vnímat spíše jako bolest, a nikoli jako rozkoš doprovázenou adrenalinovým opojením,“ apeluje antropoložka s tím, že adrenalin vzniká v nadledvinkách a v hormonálním koktejlu tvoří ingredienci, která navozuje sexuální rauš.

To nej pravidlo

„Přílivy adrenalinu dokážou partnerovi zprostředkovat nečekaně intenzivní prožitek, nicméně pokud zaznamenáte, že se milenec mimovolně brání nebo stahuje svalstvo, berte to jako znamení, že jste jeho mantinely posunuli až k samé hranici snesitelnosti a je nejvyšší čas přibrzdit,“ dál popisuje Betony Vernon.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Vše se musí odehrávat tak, aby byly šťastné obě stranyFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Něco jako erotická túra

„V takové situaci logicky prudce opadne i sexuální tenze. Účinky dopaminu, jež přispívají k prohlubování rozkoše, jsou přebity adrenalinovým opojením a výsledkem může být sebeobranný záchvat agrese nebo hněvu, což takřka jistě přivodí předčasný konec sexuálního setkání,“ ještě varuje antropoložka. A co doporučuje?

Milence dostatečně nalaďte a podřizujte vše tomu, abyste nepřekročili jeho práh bolesti. Zároveň si ale pamatujte, že jedna a táž intenzita kontaktu, která ve výše uvedeném případě zaviní prudký vzestup adrenalinu, pravděpodobně přinese úplně jiné výsledky, budete-li ji aplikovat právě až po dlouhém a slastném napínání a očekávání. Takže, bičík, svazování, nebo zuby?

A jak svoji rozkoš prohlubujete právě vy?

Reklama

Načítám