Hlavní obsah

Sex ve třech: Co musíte udělat, aby to nebyla noční můra?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Velmi příjemný zážitek, nebo také noční můra. Sex v méně tradičním počtu, konkrétně o třech osobách, může být inspirující i rizikový zároveň. Je běžné, že je spojován se žárlivostí a pocity vyloučení? Takhle se to má s poměrně běžnou sexuální zkušeností. Nezapleťte se do intrik!

Článek

Dva plus jedna či jeden. Sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu na svém blogu popisuje, že sex ve třech může být pro vztah v podstatě prospěšný – a odvolává se na jistou studii, jejímž předmětem bylo zkoumání pocitů 28 účastníků trojice. Co myslíte, „dávají to“ všichni?

Tichá domácnost jako vedlejší efekt

„Mám informace, že obecně se sexu ve třech více účastní páry žijící v dlouhodobých vztazích, přičemž někteří respondenti během těchto intimních chvilek cítí žárlivost, ohrožení, a někdy dokonce i opovržení. Jiní si ovšem všímají, jak jim tyto zkušenosti pomohly vybudovat pevnější vztahy,“ uvádí Sean Jameson s tím, že leckdo díky nenáviděnému i milovanému sexu ve třech lépe prozkoumává vlastní sexualitu a odhaluje sexuální hranice.

„Tohle ale nepadá jen tak z nebe. K tomu, aby se pár vyrovnal se všemi nástrahami a aby pro něj byla trojka přínosná, je třeba domluvit se na pravidlech chránících stávající partnerství. To znamená, že je nutné stanovit, co je dovolené a co naopak zakázané,“ dál popisuje zmíněný sexuální kouč a naráží tak na konkrétní sexuální praktiky.

Co třeba takový orální sex? Pokud o dobrodružství ve třech uvažujete, domluvte se předem, je-li možné „nově příchozího“ líbat – a kde. Také je vhodné určit formu ochrany. (Mezi nejběžnější a nejbezpečnější pochopitelně patří kondom.) Mluvit o tomhle všem je nesmírně důležité.

Demonstrace pevného partnerství

Podle Seana Jamesona závěry studií naznačují, že osoby ve vztazích často prožívají pocity odloučení, pokud se účastní sexu ve třech, který žádná pravidla nemá. Na druhou stranu stanovení limitů alespoň hypoteticky chrání před potížemi a prohlubováním takzvaných nedovolených vztahů „mimo domov“. Milenci jsou klidnější proto, že takzvanou nevěru mají pod kontrolou a v případě potřeby mohou zasáhnout. Pro některé je tento stav mnohem výhodnější. Přece jen, když pár zlobí společně, je tu menší riziko, že jeho polovina (on či ona) bude mít stejný nápad potají a užije si za zády stávajícího protějšku. V podstatě se tedy pravidla zastávají monogamie, jakkoli bizarně to může znít.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Sex ve třech může partnerství posílitFoto: nd3000, Shutterstock.com

Něco jako ruská ruleta

„Sex ve třech se líbí i párům, které spolu nejsou příliš dlouho, tudíž jim nevadí, že je jejich partner v posteli s někým jiným. V těchto případech se může jednat o zajímavou zkušenost, ze které milenci čerpají pro své budoucí sexuální fantazie. Nic to však nemění na tom, že se vždy jedná o riziko,“ tvrdí i britská sexuoložka Tracey Cox a dodává, že sex ve třech někdy může vypadat jako ideální řešení pro pár, který se ve vztahu začíná nudit nebo k sobě zatím nemá příliš blízko. Zvrtnout se ale může cokoli a kdykoli: jeden najde větší zalíbení v milenci na inzerát, přece jen se dostaví žárlivost...  Proto jsou již zmíněná pravidla klíčová.

Pokud to chcete rozjet, jednoznačně určete, kdo, s kým a jak se bude milovat. Když totiž bez varování uvidíte, jak váš partner bere do úst přirození druhého muže, může vás to na dlouhou dobu vykolejit! A podobně to platí i pro druhou stranu.

Přežívají jen ti nejsilnější?

„Já jsem to řešila snad půl roku,“ svěřuje se jistá uživatelka diskuzního fóra s tím, že hned poté, co její partner opustil postel, si užívala dlouhé minuty s neznámou dívkou. Když pak přišla do sprchy za svým druhem, zchladil ji ledový pohled. „Řekl mi, že takhle spokojenou mě už dlouho neviděl a ať jdu za tím, za kým mě srdce a rozkrok táhne! Měli jsme kvůli tomu krizi ve vztahu.“ I to se stává…

„Také si s partnerem promluvte, jestli spolu dokážete úspěšně řešit problémy, jestli jste si ochotni říkat i nepříjemné věci, jestli spolu umíte vyjednávat. Odpovědi se vám budou hodit, na to se spolehněte,“ zastává názor britská sexpertka. Nejcennější rada tedy zní: mluvit, mluvit a mluvit – pokud možno s předstihem. Nejdřív mezi sebou v páru, pak i s onou třetí osobou, která by měla být informována o tom, jak se věci mají.

A co vy, šli byste do sexu ve třech?

Reklama

Načítám