Hlavní obsah

Sexuální kompatibilita: 7 způsobů, jak znovu vzkřísit vztah!

Foto: Pressmaster, shutterstock.com

Sedli jste si dokonale hned od počátku? Jestli ne, dá se ledacos ještě napravitFoto: Pressmaster, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Definice sexuální kompatibility? Asi fyzická přitažlivost nebo shodné sexuální preference. Ať je to, co je to, bez ní z vás nikdy nebudou „osudoví milenci“. Kterých sedm věcí vás sexuálně stmelí?

Článek

Sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu popisuje sexuální kompatibilitu jako napětí, chemii, hledání správné cesty, stylu a shodného názoru, který slibuje dobrý sex, na který se těší on i ona.

„Sexuální kompatibilita je něco, co může povzbudit váš intimní život, který se stane mnohem lepší – a zároveň se vyhne vyčpělosti,“ doslova popisuje na svém blogu s tím, že něco takového je potřeba v každém romantickém vztahu. Jak toho docílit?

1. Přistupujte na kompromisy

On chce sex šestkrát týdně, vy jen dvakrát. On potřebuje drsný sex, vy zase romantiku. „Je jasné, že mezi vás by se mohl postavit odpor. Pokud jste tak neslučitelní a nemůžete najít zlatou střední cestu, znamená to umíráček pro váš vztah,“ varuje kouč s tím, že i když se vám nelíbí stejné věci jako vašemu partnerovi, neznamená to, že se „postavíte na zadní“. Zkuste se prostě jen dohodnout. Jako lidé a partneři.

2. Zjistěte, jak na tom jste

Můžete určit sexuální kompatibilitu, ještě než budete mít pohlavní styk. Na kus papíru si sepište své dosavadní zážitky se současným partnerem. Jak často se milujete? Jaké praktiky se vám líbí? Kdo sex zahajuje jako první? Díky odpovědím zjistíte, kdo z vás dvou je víc sexuálně otevřený, na čem je nutné zapracovat a podobně. Je to něco jako milenecký účet.

Foto: nd3000, shutterstock.com

Zkoušejte, co se líbí jemu a co vám. Praktiky můžete potom střídatFoto: nd3000, shutterstock.com

3. Řekněte si, co potřebujete

„Ženy často trpí sexuální neslučitelností více než muži. Mají totiž potíže s mluvením o sexu a bojí se žádat o to, co potřebují. Pak potlačují své sexuální touhy, bez ohledu na to, jak bolestivé to může být,“ popisuje Sean Jameson a doporučuje občas si sednout a promluvit si o svých přáních.

A to i v případě, že máte pocit, jak vám sex klape! Vaše vlastní návrhy totiž patří mezi způsoby, jak udržovat svůj sexuální život úžasný. Koneckonců, i cesta je cíl. A vyloučení případných dohadů vás zbaví spousty problémů.

4. Věnujte úsilí i času mimo ložnici

Ano, snažíte se druhému vyhovovat, svádíte, sem tam přicházíte s novými nápady. Ale pokud je to pouze v ložnici, romantičtější stránka vztahu trpí. Přitom existuje spousta možností, které máte k dispozici. Pokud nevíte, co máte dělat, naslouchejte požadavkům partnera. Kam by se chtěl podívat? Co by chtěl zažít? Věnujte tomu pozornost, ale zároveň očekávejte něco na oplátku. Vše musí být v rovnováze.

Foto: aspars_Grinvalds, shutterstock.com

I mimo ložnici byste si měli vzájemně projevovat lásku. A nemusí jít hned o sex, stačí i polibek nebo pohlazeníFoto: aspars_Grinvalds, shutterstock.com

5. Otevírejte se

Podle kouče se pohlavní kompatibilita zvyšuje postupně, pokud se stáváte víc a víc vnímaví vůči sobě i okolí. „Konzervativní nebo náboženská výchova to může dělat těžší, ale dobrou zprávou je, že tyto překážky jsou normální. Stačí jen využívat svoje znalosti a dovolit si otevřít se. Je to nesmírně osvobozující,“ dodává Sean Jameson.

6. Vymaňte se z vašich každodenních činností

Bez ohledu na vaši pracovní vytíženost se snažte neuvíznout v rutině. Mějte sex v různých místnostech, na zvláštních místech, během denní i noční doby. Zapomeňte na jednu polohu třeba na 14 dní, pak se k ní vraťte. I tak malé změny zvyšují sexuální kompatibilitu mezi vámi a partnerem. Neuvíznete na slepé koleji a umožní vám to experimentovat.

7. Zaměřujte se na pozitivní plány

Co z vás dvou udělá ten nejspokojenější pár? Vědci zjistili, že když milenci přemýšlejí pozitivně a zaměřují se na vylepšování způsobů, které jim v posteli dělají dobře, jsou o dost šťastnější. Hlavně ale mějte trpělivost. „Jen málokteří milenci jsou silně sexuálně kompatibilní hned od začátku. Chce to čas a úsilí,“ uzavírá kouč.

A co pro sexuální kompatibilitu děláte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám