Hlavní obsah

Sexuální ročenka 2013: Co všechno „šokovalo" svět?

Foto: thinkstock

V sexu minulý rok chudý nebyl, novinek se vyrojilo dost!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý rok je za námi. Ať byl jakýkoli, určitě ho nelze spojovat s chudobou novinek na poli erotiky, milostných vztahů a ďábelsky důmyslných sexy hraček. Zrekapitulujme si minulých 12 měsíců!

Článek

Každý rok přinese nějaká ta peprnější překvapení, skandály, úlety či bizarnosti. Rok 2013 nebyl výjimkou.

Začalo to hned v lednu, kdy svět obletěla informace, že muži nemají tak docela čisté svědomí a najímají si falešné přítelkyně, které na internetu za poplatek předstírají, že s dotyčným mají vztah. (Pro ženy skvělý přivýdělek.) O tom, jak to funguje, si můžete přečíst v tomto článku.

Všechno se dá koupit?

Následovalo smutné sdělení magazínu New England Journal of Medicine, že při sexu se nespaluje tolik kalorií, kolik si lidé myslí. Chcete znát ono střízlivé hodnocení? Autoři studie uvedli: „Vzhledem k tomu, že průměrný záchvat sexuální aktivity trvá asi šest minut, může osoba středního věku během pohlavního styku spálit přibližně 21 kilokalorií, což je o něco víc než při sledování televize.“ No jo, každý den není posvícení. Tak aspoň že sexuální hračky svedly partnery do stejného kyberprostoru, ve kterém se milenci mohou uspokojovat v reálném čase. Nedokážete si to představit? Nedivíme se!

Foto: thinkstock

Jen 21 kilokalorií? To není snad ani možné!Foto: thinkstock

Fyzický kontakt přes síť

Společnost LovePalz začala tento rok prodávat zařízení, o kterém avizuje, že umožňuje lidem mít sex s každým – přes internet. Přístroj vypadající jako štíhlá tuba má dvě vyhotovení, pro ženskou část populace se nazývá Hera (pochopitelně s umělým penisem), pro tu mužskou Zeus (bez otvoru by to nešlo).

Zbytek sehraje wi-fi, pohyby a reakce jednoho partnera, které jsou registrovány senzory v přístroji, které ho předávají do hračky protějšku. Tvůrci tvrdí, že mechanika zařízení a připojení k internetu v reálném čase poskytne realistický zážitek oběma partnerům, kteří mají pocit, že jsou „propojeni“. Jakmile společnost spustila reklamní kampaň, prodalo se 10 000 kusů po celém světě. A to je teprve začátek.

Celý svět pulsuje!

Ale ani známí výrobci „klasických“ erotických pomůcek nezaháleli. Světlo světa spatřila Soraya od Lelo, což je luxusní zdvojený vibrátor na klitoris, radost měli i příznivci legendárního párového vibrátoru We-Vibe, který se dočkal již čtvrté verze. Z vibrátoru Stronic od firmy Fun Factory se stal pulsátor, který byl označen číslem tři. Celkově se od vibrací začalo masivně přecházet k přírazům a onomu pulsování, což se dá označit za fenomén roku 2013, bez kterého by erotické pomůcky nebyly tím, čím jsou.

Foto: thinkstock

O partnerech, partnerkách a erotice obecně lidé bohužel většinou lžou...Foto: thinkstock

A lidé lžou. Pořád!

Kdesi mezi záplavou luxusních erotických pomůcek se objevily výsledky studie Ohio State University, která směle prohlásila, že lidé o sexu nehorázně lžou. „Sexualita, zdálo se, je jednou z oblastí, ve které lidé cítí jisté obavy, pokud nesplňují stereotypy typického muže nebo typické ženy," řekla vedoucí výzkumnice Terri Fisher s tím, že lidé si vymýšlejí hlavně počty sexuálních partnerů. Kde kdo tak chce být zajímavější a působit světácky. No ale to není nic proti tomu, s čím přišli za velkou louží, konkrétně v Kalifornii.

Loni se v Senátu zastavil návrh zákona, ve kterém se uvádí, že při pornu se musí začít používat ochranné brýle, aby se ze zdravotních důvodů zabránilo kontaktu ejakulátu s očima. Je to dobrý nápad, nebo výmysl choré hlavy? A s čím Amíci přijdou příště? Necháme se překvapit.

A co v roce 2013 potkalo v posteli vás?

Reklama

Načítám