Hlavní obsah

Jaký je v posteli? Napoví jeho povolání!

Foto: shutterstock

Počítačoví specialisté bývají stydlivíFoto: shutterstock

Reklama

Lidé stejného povolání si jsou podobní i v sexuálních praktikách. O tom hovoří sociologická studie Američana Davida J. Browna. Kdo tedy chodí raději do přírody a kdo se stydí i v soukromí? A jsou divočejší lékaři nebo počítačoví experti? Posuďte sama, jak moc teorie platí.

Článek

Vzhledem k tomu, že pracovních odvětví je opravdu velké množství, nelze detailně popsat úplně každou z nich. Naštěstí si je většina povolání natolik podobná, že si je zmiňovaná sociologická teorie dovoluje takříkajíc hodit do jednoho pytle. A vy nyní máte možnost posoudit, jaký asi bude ten či onen člověk v posteli. A jaký sex ho bude bavit nejvíce.

Lékaři, sestřičky a ostatní zdravotnické profese

Říká se sice, že lidé pracující ve zdravotnictví si užívají sex prakticky všude a s kdekým. To ale není tak úplně pravda. Je sice faktem, že tito lidé stihnou za život vystřídat zpravidla více sexuálních partnerů, než je běžný průměr, ale o přehnaně divokém sexu zase mluvit nelze. Sex mají rádi a baví je. Ale z poloh dávají přednost klasické misionářské. Nejvíce je vzrušuje líbání, doteky a laškování na veřejnosti. Baví je střídat místa, kde sex provozují, avšak pokud jde o místa v soukromí. A tak budete-li lákat lékaře k milostným hrátkám v přírodě, nenadchnete ho tolik, jako když mu nabídnete sex třeba na kuchyňské lince. „Pokud jde o experimenty, jsou tito lidé spíše zdrženliví," říká sexuolog Pavel Tomáš.

Foto: shutterstock

Právníci chtějí mít vše dokonaléFoto: shutterstock

Manažeři a právníci

Tato dvě povolání si jsou, pokud budeme hovořit o sexuálních praktikách, velmi blízká. Vždy je totiž dokáže vzrušit striptýz, propracované svádění, erotické oblečky i luxusní večeře se šampaňským. Rádi si sex užívají plnými doušky a vše chtějí mít dokonalé. Potrpí si na dlouhé předehry, ale i dlouhý samotný sex. „Právě tito lidé utrácejí hodně peněz za erotické pomůcky a nejrůznější afrodiziaka," dodává Pavel Tomáš.

Fotografové, grafici, designéři

V hloubi duše těchto lidí těchto profesí je tak trochu ukrytý ďábel. Milují totiž většinou drsnější sexuální praktiky, včetně těch sado-masochistických. Muži vyžadují, aby žena byla dokonale upravená a krásná. Obecně dávají přednost netradičním polohám i místům, přičemž třeba sex v restauraci na toaletě považují za zcela běžnou součást svého života. Mají zkrátka pocit, že zkusit by se mělo všechno. Velké oblibě se u nich těší také anální sex. Jedinou výtkou může být to, že se vcelku neradi líbají.

Učitelé

Pedagogové mají k sexu vztah velmi pozitivní. Milují se rádi a často a nevadí jim ani občasný sex pod širým nebem. Jejich silnou stránkou je orální sex, který umí jak výborně poskytovat, tak si jej také dokážou plně vychutnat. „Učitelé a učitelky také o sexu rádi mluví a navzájem si sdělují s přáteli své dojmy a zkušenosti," říká Tomáš.

Foto: shutterstock

Učitelé mají pozitivní vztah k sexuFoto: shutterstock

Pracující ve službách

Lidé, kteří pracují v obchodě jako prodávající, v restauracích jako obsluha anebo třeba naopak poskytují kadeřnické či kosmetické služby mají také několik shodných rysů, pokud jde o vztah k sexu. „Protože denně přicházejí do styku se spoustou lidí, mají tito jedinci vyšší schopnost empatie a snadno si ‚uloví‘ každého. Jde tedy tak trochu o lamače srdcí," říká Pavel Tomáš. Tito lidé údajně milují romantické předehry a něžná slova umí nejen říkat, ale také je rádi poslouchají. Nedělá jim problém provozovat sex na kterémkoli místě, včetně míst veřejných.

IT specialisté

Pokud muž prosedí hodiny a hodiny denně u počítače, věřte, že jeho snem je krásná a upravená žena. Sex musí být klidný a v soukromí, neboť počítačoví experti jsou většinou stydliví. Jakmile jim je jejich soukromí dopřáno, probouzí se v nich obrovská energie. Zpravidla se dokáží milovat dlouho a sexu se jen tak nenasytí. Nejsou sobci a vždy jim záleží, zda si to dokáže užít i druhá strana. Bývají hodně věrní. Jedinou nevýhodu ale je, že o sexu neradi mluví.

Umělci

Zajímavou skupinu tvoří zástupci uměleckých profesí, kam lze zahrnout nejen herce, zpěváky, ale třeba i filmaře, výtvarníky nebo hudební skladatele. Ti všichni si jsou podobní  v jedné věci - velké zálibě v sexu. Milují se často, když na to přijde, tak i několikrát denně. Milují skupinový sex a vůči svým partnerům či partnerkám dokáží být v mladém věku velmi tolerantní. S přibývajícími roky ale jejich tolerantnost i touha po experimentech ustupuje.

„Pokud se rozhodnete pro vztah s umělcem, musíte se ale připravit na jednu poněkud nemilou věc. Většina z nich totiž nedokáže dávat lásku plně najevo a je-li vztah umělce s neumělcem, věřte, že umělec bude do vztahu vždy dávat citově méně a bude na vztahu méně závislý. Je to dáno tím, že například zpěvákovi na koncertě zatleskají davy lidí a potká spousty obdivovatelek, které jsou do něho takříkajíc zblázněné. A člověk, který často slýchá, jak je úžasný, to samé nepotřebuje už slyšet od své drahé polovičky. Anebo jí něco takového říkat," vysvětluje psycholog Vojtěch Benda.

A co profese vašeho miláčka? Podělte se s námi o sexuální zkušenosti také ostatních povolání. A napište nám to na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám