Hlavní obsah

Jak nedostat 30 kávových servisů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete v dohledné době svatbu? Pak si jistě kromě jiného kladete otázku, jak vkusně zorganizovat příjem darů. A právě pro vás máme tip, který vám jako nevěstě pomůže a vašim blízkým ulehčí – vytvořte si seznam svatebních darů na internetu!

Článek

Příprava svatby je náročná, ale patří k ní i příjemnější „povinnosti“, jako je přijímání dárků. Avšak i z této na první pohled pozitivní záležitosti se může vyklubat horor. Pokud totiž vaši příbuzní vaši svatbu považují za geniální příležitost, jak se zbavit starých a nemožných krámů, může vám při přijímání darů zamrznout lehce úsměv na tváři. A asi spíš budete přemýšlet nad tím, kam ty hrozné vázy, prastaré jídelní servisy nebo strašidelné bicí hodiny uskladníte. Na druhou stranu si ale přiznejme, že vymyslet svatební dar vyžaduje jistou dávku přemýšlení a originality. Takže se vám může také lehce stát, že se vám sejde od jednoho typu daru hned několik podobných exemplářů. Jak tomu předejít?

Sepište seznam svatebních darů

Pokud však dokážete vy a vaši známí zapnout počítač, můžete se podobné situace vyvarovat. Pomocí speciálních stránek si totiž lze vytvořit vlastní seznam svatebních darů, ze kterých mohou vaši svatební hosté vybírat (jak sestavit seznam hostů a nikoho neurazit). A abyste vše svým hostům ještě více ulehčili, z jednotlivých darů mohou vést odkazy, díky kterým mohou prezenty pomocí pár kliknutí rovnou zakoupit. A skutečně se nebojte, na to, abyste si vytvořili vlastní seznam darů, nepotřebujete být programátoři! Vše je totiž velmi jednoduché a stačí postupovat krok za krokem!

Foto: Shutterstock

Miláčku, chceme raději Volvo, nebo Mercedes?Foto: Shutterstock

Svatba: pomoc hledejte na internetu

Nejdříve si najděte stránky, které tuto službu nabízejí. Zadejte do internetového vyhledávače výraz „svatba“ a obdržíte jich hned několik. Pak se na nich zaregistrujte. Dále vepište jména ženicha a nevěsty a vytvořte krátký vzkaz svým blízkým, ve kterém uvedete, že se na ně těšíte a že jim nabízíte následující seznam dárků, ze kterých si mohou vybírat, či se jimi nechat inspirovat (tipy na originální svatební oznámení). Seznam svatebních darů bude obsahovat obrázky darů (nebo jenom jejich popis) a odkazy na to, kde se dají na internetu pořídit. Hosté také zároveň uvidí, co ze seznamu darů je ještě k dispozici.

Ten správný svatební dar

A nyní už můžete přikročit k samotnému sestavování seznamu! Vyhledejte si výrobek (či službu, nebo cokoliv jiného, co by vám udělalo radost), který byste chtěli obdržet. Zkopírujte odkaz na stránku, kde je dárek nabízen ke koupení, a tento odkaz vložte do speciální kolonky na stránce s přípravou svatby. Pokud je na stránce také obrázek daru, zkopírujte i adresu tohoto obrázku (na obrázek klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte patřičnou možnost) a vložte do další kolonky. Váš seznam darů tak bude obsahovat jak odkaz na zakoupení daru, tak i jeho vyobrazení. Dále uveďte cenu daru a připište také heslo, pod kterým se budou vaši hosté na stránky přihlašovat.

Seznam svatebních hostů

Dalším krokem bude vytvoření seznamu vašich svatebních hostů (na koho si dát bacha?). Je pochopitelně třeba, aby vaši hosté měli e-mailovou adresu, kterou do seznamu vepište. Dále si můžete většinou vybrat, zda chcete, abyste mohli zjistit, nakolik si hosté dary mezi sebou rozebrali, nebo zda se chcete nechat překvapit. Nakonec jedním kliknutím odešlete všem hostům zprávu, ve které bude uvedeno, že jste tento seznam vytvořili a že si zde mohou dar vybírat. Ve zprávě bude uvedeno také heslo, pod kterým se budou vaši hosté na stránky přihlašovat.

Související témata:

Načítám