Hlavní obsah

Originální svatební oznámení: Ušetřete a vyrobte si ho sami!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Budete se vdávat a chcete to dát světu vědět originální cestou? Poradíme vám, jak si můžete svatební oznámení vyrobit sami, a ještě přitom ušetřit. Tady je naše inspirace.

Článek

Svatební den si žádá dost příprav (udělejte tyhle věci a bude dokonalý). A zapomínat byste neměli na drobné nezbytnosti, jako jsou pozvánky, zasedací pořádek včetně jmenovek či výslužka pro hosty. Ani takové drobnosti však nejsou příliš levné – za jedno svatební oznámení zaplatíte zhruba 50 korun. V porovnání s ostatními položkami vám to nemusí připadat jako podstatný výdaj, ale náklady se sčítají po stovkách...

Třeba si budete chtít vyrobit či vytisknout pozvánky sami. Určitě to zvládnete – chce to jen dobrý nápad. Nabízíme vám šest tipů v různém stylu. Možná vás zaujmou anebo inspirují k vlastním nápadům – a vyjdou vás zhruba na 10 korun za kus. Stačí jen troška zručnosti a vaše pozvánky či oznámení mohou být velmi osobní a stylové.

Svatební pozvánka s citátem

Nenašli jste v e-shopech ani v obchodech svatební oznámení, které by vás oslovilo? Zakupte barevné papíry podle svých představ a vytiskněte na ně pozvánku a oblíbený citát. Je to opravdu jednoduché a zvládnou to i méně zruční jedinci. Dílo dotáhněte zlatými obálkami a vše ozdobte nálepkami.

Foto: Jakub Jurdič

Máte svůj oblíbený citát? Vytiskněte ho na barevný papír jako pozvánku na svatbuFoto: Jakub Jurdič

Oznamte svatbu lehce jako peříčko

Na toto oznámení si zakupte oboustranný stříbrný papír a z jedné strany ho polepte jemnou látkou se stříbrnými motivy pírek. Pozor, použijte bílé lepidlo – po zaschnutí nebude pod průhlednou látkou vidět. Pár pírek můžete z látky vystřihnout samostatně a nalepit dovnitř pozvánky. Klidně ji napište ručně anebo text vytiskněte a vlepte do středu.

Foto: Jakub Jurdič

Místo průhledné látky lze použít romantickou krajkuFoto: Jakub Jurdič

Pozvánka na svatbu od srdce

Chystáte na svatbě ladit různé detaily dorůžova? Vyrobte si do barvy i oznámení. Vlnitý papír formátu A4 rozstřihněte na čtyři díly. Uprostřed každého vyřízněte opatrně srdíčko (můžete si ho na zadní straně zlehka předkreslit tužkou). Z druhé strany, která je hladká, nalepte průhledný kousek lehké látky či krajky – vytvoří krásný efekt srdce. Vyříznuté srdíčko spojte s pozvánkou stužkou či tylovou mašlí a napište na něj datum svatby.

Foto: Jakub Jurdič

Tahle originální pozvánka je sice náročnější, ale rodina i hosté jistě ocení vaši kreativituFoto: Jakub Jurdič

Svatební oznámení v retro stylu

Další pozvánka, kterou hravě zvládnete, je tak trochu ve stylu retro. Pořiďte si hnědý papír s patinou, tavnou pistolí k němu přilepte kousek provázku a dřevěnými kolíčky na něj připevněte vaši i fotku vašeho nastávajícího z dob, kdy jste byli malí.

Foto: Jakub Jurdič

Pozvánka, která pobaví kamarády i příbuzné a dojme rodičeFoto: Jakub Jurdič

Zlatá svatba

Hodně originální oznámení představuje zkumavka plná zlatých konfet, které můžete například nastříhat z vánočních třásní. Hosté je mohou využít při svatebním veselí (tohle ale na svatbě nikdy nedělejte). Lze samozřejmě použít i rýži, která se hází na novomanžele pro štěstí. Zkumavky jsou na internetu už od pěti korun, koupíte-li je ve větším balení. Plastové uzávěry jsme vyměnili za kousek seříznutého korku – vypadá to lépe. Nakonec přivažte provázek s natištěným štítkem.

Foto: Jakub Jurdič

Netradiční oznámení jistě zaujmeFoto: Jakub Jurdič

Svatební selfie a jiná foto

Další velmi jednoduchou a zajímavou variantou je fotografie (6 profesionálních tipů na dokonalé selfie). Stačí napsat zprávu křídou na zem či na barevnou zeď a vyfotit. Můžete zvěčnit sebe s budoucím manželem v zábavné póze, případně vyfoťte závoj s partnerovým motýlkem či kravatou anebo jiný motiv, z něhož bude jasně patrné, o co se jedná.

Foto: Jakub Jurdič

I fotka může prozradit, že chystáte svůj velký den. Z druhé strany můžete připsat textFoto: Jakub Jurdič

Reklama