Hlavní obsah

Sháníte bundu na léto? Jděte do džínové!

Foto: BANDOLERA

My džínovinu milujeme na všem. Jak jste na tom s denimem vy?Foto: BANDOLERA

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svěží vzduch, optimistické sluneční paprsky a dlouhé denní světlo přímo svádí k odpoledním stráveným venku. To, co milujete, je i možnost vyrazit ven bez spousty svetrů, jen v lehké bundičce, která ve vlahých letních večerech naprosto postačí. Zaměřili jsme se na džínové kousky!

Článek

Džíny se staly za zhruba 140 let své existence bezesporu klasikou dámského i pánského odívání a jsou stálicí všech šatníků a skříní. (Plánujete jejich nákup? Nezapomeňte se inspirovat v našem článku Tohle jsou džíny pro letošní léto!.) Proto vám asi nijak zdlouhavě nemusíme představovat ani jejich horní „protějšky“, jen o něco méně frekventovanější a oblíbenější – džínové bundy.

Ano, víme, že se nosily už před spoustou let a kdo měl „džínsku“ doma, byl machr. Ano, skutečně se móda cyklicky vrací – tento fakt je obecně známý – z toho plyne, že to, co mají ve skříních vaše maminky a babičky, byste rozhodně neměly vyhazovat.

Džínové bundy jsou neskutečně slušivé a dovolujeme si tvrdit, že ve správném odstínu sluší téměř každé ženě. Zjistit, jaký je ten váš, můžete pouze a jen vy samy, a to zkoušením a zkoušením. My vás jen navedeme do těch správných obchůdků, které vás navíc finančně nezruinují!

Modrá je dobrá

Varianta džínové bundy v klasické modré byla, je a pravděpodobně i bude nejoblíbenější ze všech. Naštěstí nemusíte nosit všechny stejnou – je až překvapivé, v jaké spoustě střihů, odstínů a provedení se kousek tak specifický, jako je džínová bunda, objevuje. Máte-li rády pohodlí, zkuste volnější, delší střih připomínající spíše pánskou obměnu. Nejkrásnější jsou ale bundičky typicky dámské – úzké, méně či více vypasované, které kopírují křivky vašeho těla. Vejde se pod ně sice jen lehký svetřík, ale její pevný neprodyšný materiál vám zajistí dostatečné teplo (na hezké svetříky se mrkněte v článku Svetříky pro letní večery: Jsou lehoučké a vzdušné!).

Podle svého gusta zvolte bundičku kratší nebo delší, světlou téměř do bíla, bledě modrou, nebo tmavou s nádechem černé či fialové. Vedle klasických střihů s kapsami v oblasti prsou a zapínáním na knoflíky najdete i bundy ozvláštněné cvočky, stojáčkem, zipem, volánky nebo zajímavě umístěným výrazným švem. Tu vaši pravou poznáte rychle – bude to láska na první pohled!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1015 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Debenhams 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1250 Kč, Asos 1392 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1305 Kč, Zara 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 999 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1102 Kč, Topshop 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 999 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1160 Kč, Lindex 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Pull&Bear 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1160 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Vestičky pro milovnice i rebelky

Stejně tak, jako spousta žen „ujíždí“ na botách, miliony žen po celém světě propadly džínovině – koupě kalhot již není nutností, ale vášní, koníčkem... potřebou. Patříte-li mezi „džínofilky“, určitě by vám ve skříni neměly chybět tyhle úžasné vestičky!

Ty drobné s výstřihem můžete nosit běžně přes tričko, kterému dodá šmrnc. Kousky bez rukávů zase působí trochu drsným, rockovým dojmem a jsou vhodné pro ženy, které mají rády nedbalý uvolněný vzhled. Chcete-li podpořit jejich temnou stránku, doplňte je úzkými černými kalhotami s leskem a podpatky, jejich bohémštější já vyzvednete v kombinaci s povlávající sukýnkou nebo šatičkami v krémovém odstínu nebo květinovém vzoru. Pro štíhlé ženy jsou tu i krátké vestičky sahající stěží do pasu – přehoďte je přes lehkou blůzku nebo tílko.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1102 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 899 Kč, Ann Christine 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 435 Kč, Topshop 1044 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Topshop 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Barevné a nevšední kousky

Máte-li dost tradičního modro-modrého provedení, koukněte se v obchodech po nějakých barevných exemplářích – najít nějaký pěkný vám jistě nedá moc práce! V současnosti je spousta bund v čisté bílé – umí být opravdu stylové a efektní a v létě v ní budete s lehce opálenou pokožkou prostě zářit, zapomeňte na její mírnou nepraktičnost a podlehněte jejímu kouzlu.

Nevšední a zábavné jsou bundy proužkované či vícebarevné, jakoby batikované, nepřehlédnutelné budete v bundičce s motivem vlajky na zádech. Zajímavé jsou lehké bundičky s nařasenými rukávky, stojáčkem a zapínáním na zip, jejichž boky a záda zdobí originální květinové či leopardí vzory a které jsou poseté třpytivými kamínky. Máte-li rády originální kousky, tady si určitě vyberete!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1146 Kč, Zara 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1305 Kč, Debenhams 696 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 899 Kč, Topshop 1334 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 899 Kč, Topshop 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 696 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Máte i vy doma nějakou milovanou bundu, nebo se na její nákup teprve chystáte? Svěřte se nám!

Reklama

Načítám