Hlavní obsah

Šílené rozchody: Akty i úschovna!

Foto: shutterstock.com

Nejlepším lékem na rozchod je časFoto: shutterstock.com

Reklama

Rozchod! To je hlavně bolest, pláč, zklamání. Vždycky je potřeba se s tím vyrovnat a začít znovu žít. Ale jak? Kde vzít novou energii? A jak nejrychleji toho „protivu" dostat z mysli? Několik z vás se rozhodlo o promluvit o tom, jak na nepovedený vztah zapomínaly ony. A to poněkud netradičně!

Článek

Věci máš v úschovně!

Dvaatřicetiletá redaktorka Mirka se rozhodla skončit nefungující vztah velmi razantně. Po pěti letech soužití s přítelem ve společném bytě mu jeho osobní věci odvezla do úschovny zavazadel. „Strašně jsme se hádali, dokonce i kvůli úplným maličkostem. Vztah prostě nefungoval a já už na další udobřování neměla síly. On ale odejít nechtěl," vysvětluje Mirka. „Nakonec mi došla trpělivost a jednou večer se partner vrátil z práce k vyměněným zámkům a vzkazu na dveřích, na kterém stálo, kde si může věci vyzvednout," říká Mirka. Její přítel tehdy sice doslova zuřil, dokonce vyhrožoval soudem. Ale nakonec se „zmohl" pouze na ono vyzvednutí si vlastních věcí. A Mirka žije sama a spokojeně. „Novou lásku mám, ale zatím si k sobě nikoho stěhovat fakt nebudu," uzavírá.

Nahou mě uvidí každý!

Anetě bylo dvaadvacet let, když se po půl roce rozcházela s Tomášem. „Tomáš mi nadával i za to, když jsem se na večírku bavila se svým kamarádem. O společném tanci ani nemluvě. Navíc mě neustále podezíral, že někoho mám. Jenže opak byl pravdou! Nakonec podvedl on mě. A ještě měl tu drzost tvrdit, že on je chlap, a proto má na úlety právo," rozčiluje se Aneta. Vztah pak tedy skončil. Aneta se ale dlouho nemohla s koncem lásky srovnat. Pomohla jí až odplata, kterou jí poradila kamarádka. „Když tak žárlil a neměl důvod, tak mu ten důvod teď teda udělej. Co takhle nafotit třeba akty a dát si je na Facebook," poradila Anetě její nejlepší kamarádka. Pak už stačilo zavolat profesionálního fotografa a maskérku a pomsta byla hotová. „Sice mě to stálo docela velké peníze, ale ulevilo se mi. Přátelé mi fotky chválí, dokonce mám teď několik nových nápadníků. A Tom zuří," libuje si Aneta.

Foto: shutterstock.com

Dala jsem své akty na FacebookFoto: shutterstock.com

Policie ti nepomůže!

Ostravačka Jana, které je nyní sedmadvacet let, se s ukončením vztahu smiřovala velmi tiše. Ostatně, její drahý to tak asi chtěl! „Po dvou letech vztahu mi Honza poslal smsku, že se chce rozejít. Prý ho náš vztah už nenaplňuje a nechce, abych se mu už kdykoli ozývala," popisuje Jana, kterou takovýto konec doslova srazil na kolena. O žádných vážných problémech totiž neměla ani tušení. V návalu zlosti tak švihla mobilem o zem. Tím svůj přístroj prakticky vyřadila z provozu. A utěšovat se odjela k sestřenici do Prahy. „On ale pak psal další a další zprávy. A když já nereagovala, zděsil se. Na e-mailu jsem nebyla, icq měla vypnuté a doma mě nikdy nezastihl. Nakonec vyhlásil celostátní pátrání," říká Jana, kterou zastihla policie až při návratu do Ostravy. Vše se vysvětlilo a vztah skutečně skončil.

Slovo psychologa

Podle psychologa Vojtěcha Bendy je nejdůležitější nedělat po rozchodu žádné unáhlené činy a reagovat v afektu. „I když je to těžké, snažte se zachovat chladnou hlavu a říkejte si, že život tím nekončí. Dobré je si o svých pocitech s někým pohovořit, svěřit se třeba kamarádce. Někteří lidé se snaží co nejrychleji po rozchodu najít jiného partnera. To ale nepovažuji za zcela ideální řešení, protože ještě nemusíte být psychicky zcela vyrovnaná se vztahem prvním. V novém partnerovi byste tak mohla, třeba i podvědomě, hledat to, co vám dával bývalý. A vyžadovat po něm určité zvyklosti vašeho předchozího partnera. A to není dobré ani pro jednu stranu," říká Benda a dodává, že nejlepším lékem na rozchod je skutečně čas.

Porozchodové desatero

  1. Nesnažte se partnera přemluvit k návratu.
  2. Nepomlouvejte svého bývalého, zcela ho vypusťte ze svých diskusí i úvah.
  3. Nemstěte se mu.
  4. Jděte si s někým promluvit.
  5. Najděte si činost, která vyplní váš volný čas.
  6. Odměňte se (kupte si něco na sebe, zajděte na kosmetiku apod.).
  7. Není-li to nutné, nedělejte žádné radikální změny (změnit účes, povolání, místo bydliště).
  8. Nechtějte si za každou cenu najít hned nového partnera.
  9. Choďte do společnosti, věnujte se přátelům.
  10. Zkuste brát rozchod jako věc, která k životu patří a která se „prostě stává".

Zažila jste i vy nějaký netradiční rozchod? A jak se s koncem vztahu vyrovnáváte? Poraďte nám na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám