Hlavní obsah

Šílené vědecké objevy: Co krysám zvyšuje chuť na sex a o čem vypovídá délka chodidla?

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věda nemusí být nutně nuda. Víte, jaká je souvislost mezi délkou penisu a velikostí chodidla? Ovlivňuje setkání s krokodýlem náchylnost k hazardním hrám? Jak působí rozdílné materiály spodního prádla na sexuální život krys? Nejde o vtip, ale o témata skutečných vědeckých výzkumů.

Článek

Vývoj nových léčiv už asi výzkumníky nudí, a tak někteří z nich popustili uzdu fantazii. Bohužel až příliš. Veřejnost tak obohacují o odpovědi na otázky, které nikdo nepokládal. A vyvozují závěry, které jsou pro skutečný život zbytečné. I když zas tak úplně ne – když už nic jiného, člověk se pobaví. Otázkou ovšem zůstává, do jaké míry můžeme takové bádání brát vážně. Tohle jsou nejšílenější vědecké objevy!

Čím větší noha, tím větší chlouba

Podívat se na velikost chodidla a odhadnout tak délku přirození daného muže je snem mnoha dam – v některých případech by si totiž ušetřily pozdější zklamání. Pánové s malou nohou se ale nemusejí bát. Výzkumníci z Londýnské univerzity odhalili, že mezi číslem boty a velikostí mužské chlouby není žádná souvislost. Hlavní slovo mají v tomto případě genetické předpoklady a do jisté míry také hormony a životní styl.

Jak souvisí krokodýl s kasinem?

Chystáte se v zoo hladit krokodýly a potom máte namířeno do kasina? Takový běžný víkendový program, že? Raději své plány přehodnoťte – pravděpodobně by vás to stálo dost peněz. Matthew Rockloff a Nancy Greer z Queenslandské univerzity totiž zjistili, že emoce lidí, kteří si před hraním na automatech podrželi v rukách krokodýla, ovlivňují množství peněz, které jsou ochotní vsadit. Ti, kterým se hlazení plazů líbilo, byli ochotní riskovat mnohem více než ti, kteří při kontaktu se zvířetem zažívali negativní pocity.

Foto: Comaniciu Dan, Shutterstock.com

Jdete do kasina zkusit štěstí na automatech? Cestou se obloukem vyhněte všem krokodýlůmFoto: Comaniciu Dan, Shutterstock.com

Krysy v kalhotkách

Egyptský výzkumník Ahmed Shafik se ve své práci zaměřil na sexuální život hlodavců. Krysám oblékl spodní prádlo ze tří různých materiálů – z vlny, bavlny a polyesteru – a zkoumal, jaký je jejich vliv na sexuální apetit. Ukázalo se, že krysám v polyesterovém a bavlněném prádle se do intimních hrátek příliš nechtělo. Na vině je zřejmě vyšší elektrický náboj těchto látek. Nyní nezbývá než čekat na výsledky podobného experimentu provedeného na lidech aneb Už sháníte vlněné prádlo?

Svědit vás už nebude

Jestli vás trápí svědivá vyrážka na předloktí, postavte se před zrcadlo a podrbejte si to druhé, které nesvědí. Uleví se vám, aniž byste si vyrážku na postižené ruce rozškrábali. Alespoň to tvrdí badatelé z univerzity v německém Lübecku.

Magická jedenadvacítka

Zcela zbytečné a život neměnící je zjištění skupiny vědců, kteří se zabývali vztahem mezi délkou močení a velikostí těla zvířete s cílem najít vhodný model pro výzkum lidského močového systému. Závěry asi nikoho nešokují. Všem savcům vážícím více než tři kilogramy trvá vyprázdnění močového měchýře zhruba 21 vteřin. Jak s touto informací dále naložíte, necháme na vás.

Koupačka v sirupu

Badatelé už vyřešili i časté dilema, kterému jste vystavení během letních měsíců: až se budete příště rozhodovat, jestli je lepší zaplavat si ve vodě, nebo v sirupu, mějte na paměti, že je to jedno. V obou tekutinách podáte stejný výkon. K rozluštění tohoto výzkumného oříšku experimentátoři dokonce neváhali naplnit pětadvacetimetrový bazén tekutinou z guarové gumy, která je dvakrát hustší než voda. Takže jestli rádi plavete v sirupu, směle do toho – i v něm můžete udělat dobrý sportovní výsledek.

Alkohol vs. sebevědomí

Trápí vás nízké sebevědomí a máte komplexy ze svého vzhledu? Řešením může být podle závěrů jedné studie alkohol. Čím větší množství alkoholu v krvi totiž člověk má, tím lépe hodnotí svůj vlastní vzhled. Jak prosté!

A jak tato zjištění obohatila váš život?

Reklama

Související témata:

Načítám