Hlavní obsah

Skvělá hostina z jednoho hrnce? Vepřové kostky s hlívou ústřičnou!

Foto: Marcel Rozhoň

Tohle masíčko je šťavnaté a plné chuti

Klasickým gulášem už doma nikoho neohromíte? Zkuste variantu s hlívou ústřičnou. V kombinaci s rajčaty a vínem máte na stole během chvilky fantastickou večeři z jednoho hrnce.

Článek

Hlíva je známá tím, že je hotovým zázrakem na imunitu. Zasloužila by si proto v kuchyni mnohem víc prostoru. Skvěle chutná například ve vegetariánské podobě dršťkové polévky nebo si ji můžete jednoduše orestovat na másle s cibulkou a použít ji jako jednu z variant příloh.

Vepřové kostky s hlívou ústřičnou

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g vepřového masa na guláš, 1 cibuli, 5 stroužků česneku, 150 ml červeného vína, 1 konzervu loupaných rajčat, 500 ml masového vývaru, 200 g hlívy ústřičné, sůl, pepř, 2 lžíce sádla

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky. V hrnci nechte rozpustit sádlo, opečte na něm cibuli a po chvíli i česnek. Přidejte na větší kostky nakrájené maso a orestujte ho dozlatova. Pak vše podlejte vínem a nechte ho odpařit. K masu vyklopte loupaná rajčata, osolte, opepřete, promíchejte, přilejte vývar a maso duste pod pokličkou asi 40 minut. Pak přidejte nakrájenou hlívu a duste další půlhodinku nebo do chvíle, dokud není maso dostatečně měkké.

Tip: Podávejte se šťouchanými bramborami smíchanými s dokřupava upečenými kousky slaniny.

Používáte v kuchyni hlívu ústřičnou? Jaký je váš oblíbený recept? Anebo máte chuť spíše na pořádné maso? Pusťte se do přípravy křupavých kotlet nebo vsaďte na šťavnaté kuřecí pečínky!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.