Článek
Postup
01.
Máslo s cukrem vyšlehejte do jemné pěny. Do té pak postupně po jednom všlehávejte vejce.
Tip: Vejce i máslo musejí mít pokojovou teplotu.

V tomto moučníku lépe chutná třtinový cukr, nahradit ho však můžete i cukrem krupiceFoto: Jakub Jurdič
02.
V další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou a solí. Sypkou směs zlehka vmíchejte do máslové pěny. Bílou čokoládu nasekejte na nepravidelné kousky a přimíchejte do těsta.
03.
Na závěr do těsta přidejte celé ostružiny a opatrně promíchejte, abyste ostružiny nerozmačkali.
Tip: Ostružiny lze nahradit malinami nebo borůvkami.

T2sto s ostružinami už míchejte jen zlehka, aby ovoce zůstalo v celkuFoto: Jakub Jurdič
04.
Formu o velikosti 20 × 20 vystelte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 20–25 minut.
05.
Po upečení by blondies měly mít podobnou konzistenci jako brownies – z vrchu křupavé a uvnitř krásně lepkavé. Krájejte až po úplném vychladnutí.