Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Dezert z bílé čokolády s nakyslými ostružinami? Seznamte se s blondies! Jsou to sestry celosvětově proslulých amerických brownies, jen z bílé čokolády. Máte ji rádi? Tak to jste tu dobře!

35 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g bílé čokolády
  • 125 g ostružin
Článek

Postup

01.

Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem do jemné pěny. Do té pak postupně po jednom všlehávejte vejce.

Foto: Jakub Jurdič

V tomto moučníku lépe chutná třtinový cukr, nahradit ho však můžete i cukrem krupiceFoto: Jakub Jurdič

02.

V další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou a solí. Sypkou směs zlehka vmíchejte do máslové pěny. Bílou čokoládu nasekejte na nepravidelné kousky a přimíchejte ji do těsta.

03.

Na závěr do těsta přidejte celé ostružiny a hmotu opatrně promíchejte, abyste ostružiny nerozmačkali (kdo chce, může ostružiny nahradit malinami nebo borůvkami, oboje chutná skvěle).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Formu o velikosti 20 x 20 vystelte pečicím papírem a směs na něj něj rovnoměrně rozprostřete. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 20–25 minut.

05.

Po upečení by blondies měly mít podobnou konzistenci jako brownies – z vrchu křupavé a uvnitř krásně lepkavé. Krájejte je ale až po úplném vychladnutí.

Reklama

Související témata:

Načítám