Hlavní obsah
3,6
(36)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Toužíte po něčem opravdu sladkém? V tom případě vyzkoušejte „blonďatou“ variantu oblíbených brownies – citronové blondies s mandlemi. Můžeme vám slíbit, že vás lahodná chuť tohoto dezertu vymrští až k nebesům!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
  • 200 g másla
  • 200 g bílé čokolády
  • 3 ks vejce
  • 260 g cukru krupice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 120 g hladké mouky
  • 80 g mandlí
Článek

Postup

01.

Nad vodní lázní rozpusťte pokrájené máslo s rozlámanou bílou čokoládou. Poté odstavte a nechte trochu zchladnout.

02.

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Cukr přidávejte postupně a šlehejte minimálně 5 minut. Přidejte citronovou šťávu s kůrou a pak postupně přilévejte tenkým čúrkem rozpuštěné máslo s čokoládou. Vše pečlivě prošlehejte.

03.

Ke směsi prosejte mouku a jemně ji vmíchejte. Nakonec přidejte celé oloupané mandle a směs nalejte do formy o velikosti 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C přibližně 25 minut, dokud se na povrchu neobjeví lehce popraskaná krusta.

04.

Blondies nechte úplně vychladnout, a teprve poté nakrájejte na menší porce. Můžete ozdobit nastrouhanou citronovou kůrou.

Vyzkoušejte další tři skvělé moučníky z bílé čokolády!

Reklama

Načítám