Hlavní obsah

Blondies s bílou čokoládou a citronem

Hodnocení:
(36)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Toužíte po něčem opravdu sladkém? V tom případě vyzkoušejte „blonďatou“ variantu oblíbených brownies – citronové blondies s mandlemi. Zmínku o kaloriích pro dobro nás všech pro jistotu vynecháme, ale zato vám můžeme slíbit, že vás lahodná chuť tohoto dezertu vymrští až k nebesům!

Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
Budete potřebovat:
  • 200 g másla
  • 200 g bílé čokolády
  • 3 vejce
  • 260 g krupicového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 120 g hladké mouky
  • 80 g loupaných mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Nad vodní lázní rozpusťte pokrájené máslo s rozlámanou bílou čokoládou. Poté odstavte a nechte trochu zchladnout.

Krok 2: Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Cukr přidávejte postupně a šlehejte minimálně 5 minut. Přidejte citronovou šťávu s kůrou a pak postupně přilévejte tenkým čúrkem rozpuštěné máslo s čokoládou. Vše pečlivě prošlehejte.

Krok 3: Ke směsi prosejte mouku a jemně ji vmíchejte. Nakonec přidejte celé oloupané mandle a směs nalejte do formy o velikosti 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C přibližně 25 minut, dokud se na povrchu neobjeví lehce popraskaná krusta.

Krok 4: Blondies nechte úplně vychladnout, a teprve poté nakrájejte na menší porce. Můžete ozdobit nastrouhanou citronovou kůrou.

Vyzkoušejte další tři skvělé moučníky z bílé čokolády!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek