Hlavní obsah
3,7
(9)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Jestli milujete čokoládu stejně jako my, bude pro vás dnešní pečení jako dělané. Máme pro vás bábovičky (nebo klasickou bábovku), které jsou jednoduché, hříšně čokoládové a neskutečně dobré!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 báboviček
Bábovičky
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru krystal
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 3 lžíce povidel
  • 1,5 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku rumu
Poleva
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Hladkou i polohrubou mouku prosejte do misky, přisypte kakao, prášek do pečiva, sodu, skořici a perníkové koření. Celou sypkou směs dokonale promíchejte. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Do pěny pak přidejte olej, povidla a prošlehejte (když v těstě zůstanou hrudky povidel, nevadí to). Poté vlejte mléko a rum, promíchejte a postupně přidávejte sypkou směs.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Těsto nalejte do formiček a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pokud máte malé formičky, pečte 25 minut, jestli jste ale zvolili klasickou bábovkou formu, pečte 50 minut. Vychladlé bábovičky ozdobte čokoládovou polevou, kterou připravíte ve vodní lázni smícháním čokolády a oleje.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám