Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chystáte se na grilovačku, ale jen tak naložený kus masa už vám připadá trochu nudný? Zkuste ovoce na grilu!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 ks ananasu
  • 200 g anglické slaniny
  • 1/4 hrnku chilli omáčky
  • 3 lžíce hnědého cukru
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ananas pokrájejte na kousky o velikosti sousta, a každý pak obalte kouskem slaniny. Zafixujte párátkem a pomocí mašlovačky potřete směsí chilli omáčky (nejlépe domácí srirachy) a hnědého cukru.

02.

Pečte v troubě na pečicím papíře, nebo z obou stran na grilu, dozlatova.

TIP: Pro jemnější nátury použijte místo chilli omáčky raději kečup.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 245,35 kJ
Bílkoviny17,35 g
Tuky34,18 g
Sacharidy39,39 g
Sůl3,84 g
SAFA15,33 g
Vláknina0,58 g
Cukry36,18 g
Související témata:

Načítám