Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máme pro vás recept z tvarohu, který je nejen moc dobrý, ale také vám může trochu pomoci s hubnutím – pokud ho tedy budete jíst v rozumné míře a nebudete používat tvaroh plnotučný!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 koláčky
  • 200 g křehkého těsta
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 50 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 50 g ementálu
  • 4 ks sušených rajčat
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Vyválené těsto vytvarujte do malých koláčových formiček nebo do jedné klasické formy o průměru 24 cm, dno propíchejte vidličkou a dejte péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

02.

Slaninu a cibuli nakrájejte najemno a osmažte je v řepkovém oleji dozlatova.

03.

V míse smíchejte tvaroh, vajíčka, nakrájená sušená rajčata a cibulkovou nať, nastrouhaný sýr, přidejte zchladlou cibuli se slaninou, sůl a čerstvě mletý pepř a vše dobře promíchejte. Do tvarohu samozřejmě můžete přimíchat cokoli, na co máte chuť.

04.

Vyndejte z trouby předpečené těsto, náplň rovnoměrně rozprostřete do koláče (koláčků) a dejte péct na dalších 30–35 minut. Hotové koláčky se hodí jako svačina, oběd do práce nebo k večeři a doporučujeme podávat je se zeleninovým salátem.

Pokud není tvaroh zrovna váš favorit, upečte si slaný koláč cibuláč.

Související témata:

Načítám