Hlavní obsah

Slaninové fusilli s luštěninami a hráškem

Hodnocení:
(3)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Pěkně vyuzená a prorostlá slanina dodá těstovinám chuť a vám energii, přidejte už jen hrášek a fazole a máte hotovo.

Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin (fusilli)
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 dl vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 lžíce oleje
  • nasekaná petrželka
Článek

Postup

Krok 1: Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Mezitím v pánvi na troše oleje orestujte slaninu nakrájenou na kostičky a nadrobno nakrájenou cibuli. 

Krok 2: Přidejte horkou vodou spařený hrášek a scezené a propláchnuté fazole, podlijte trochou vývaru, osolte, opepřete a krátce povařte. Směs promíchejte s těstovinami a petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama