Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pěkně vyuzená a prorostlá slanina dodá těstovinám chuť a vám energii, přidejte už jen hrášek a fazole a máte hotovo.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 ks červené cibule
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Mezitím v pánvi na troše oleje orestujte slaninu nakrájenou na kostičky a nadrobno nakrájenou cibuli. 

02.

Přidejte horkou vodou spařený hrášek a scezené a propláchnuté fazole, podlijte trochou vývaru, osolte, opepřete a krátce povařte. Směs promíchejte s těstovinami a petrželkou.

Načítám