Hlavní obsah

Smažené bramborové koule s mozzarellou

Hodnocení:
(57)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Potřebujete zužitkovat zbylé vařené brambory? Vyzkoušejte tenhle nápaditý způsob, jak na to. Výtečné křupavé krokety se sýrem uvnitř si zamilují dospělí i děti!

Ingredience pro:
10 kusů
Na krokety
  • 450 g brambor
  • 50 g mozzarelly
  • 2 lžičky soli do vody na vaření
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • 1 špetka pepře
Na trojobal a na smažení
  • 3 vejce
  • 200 g strouhanky
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • 200 ml oleje na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Jestli vám nezbyly brambory, a přesto se chcete do výroby kroket pustit, použijte brambory typu A, které se nerozvářejí. Oloupejte je a dejte vařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijte je a nechte vychladnout.

Krok 2: Mezitím nastrouhejte parmazán. Mozzarellu nakrájejte na kostičky a vložte ji mezi dva papírové ubrousky, aby se zbavila přebytečné vlhkosti. 

Krok 3: Uvařené brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo použijte lis na brambory. Do rozmačkaných brambor zamíchejte nastrouhaný parmazán a pepř, nesolte je.

Krok 4: Z bramborové směsi naberte vždy asi jednu lžíci, rukama vytvořte placičku, opatrně do ní zabalte kousek mozzarelly a dlaněmi vytvořte kouli. Hotové koule dejte před obalováním asi na 20 minut do lednice.

Krok 5: Do tří talířů si připravte hladkou mouku, tři rozšlehaná osolená vejce a strouhanku. Vychladlé bramborové koule obalujte v tomto pořadí: hladká mouka – vejce – strouhanka – znovu vejce – a nakonec strouhanka. Obalené krokety dejte před smažením na 30 minut do lednice.

Foto: Svatava Vašková

Když se do křupavé zlaté koule zakousnete, vyteče z ní jemný roztavený sýr

Krok 6: V hlubší pánvi smažte na vrstvě oleje bramborové koule dozlatova. Můžete je jíst teplé, ale jsou výborné i studené. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
4. 3. 2021

Reklama

Sdílejte článek