Hlavní obsah

Bramborové placičky plněné uzeným a špenátem

Hodnocení:
(462)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

V jednoduchosti je krása! Tyhle plněné bramborové placičky dělala už moje babička... Voňavá náplň ze špenátu a obraného uzeného masa ze žeber dokonale souzní se smaženým bramborovým těstem. Ujídám je hned během smažení, ale ještě lepší jsou studené.

Ingredience pro:
8 placek
  • 7 ks brambor
  • 1 vejce
  • 250 g hrubé mouky
  • 100 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g vařeného uzeného masa
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

Krok 1: Brambory se slupkou dejte vařit do změknutí a nechte je zcela vychladnout.

Krok 2: Špenát a na plátky nasekané stroužky česneku spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte zchladnout, vymačkejte přebytečnou vodu a špenát i česnek nasekejte.

Krok 3: Pak brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte jedno vejce a hrubou mouku. Zpracujte těsto, které se nebude příliš lepit. Až těsně před vyválením ho osolte.

Krok 4: Těsto vyválejte asi na 0,5 cm placku. Vykrajujte z ní kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed každé druhé nandejte trochu uzeného masa (ideálně obraného z vařených uzených žeber) a nasekaného špenátu s česnekem. Přiklopte ho druhým kolečkem a pomocí prstů přitlačte okraje k sobě. 

Krok 5: Naplněné placičky smažte na vepřovém sádle z obou stran dozlatova.

Foto: Svatava Vašková

Hotové placičky můžete jíst teplé i studené. Dobrou chuť! 

ynezorPumanzeSaNyknalC
11. 10. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.