Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

V jednoduchosti je krása! Tyhle plněné bramborové placičky dělaly už naše babičky... Voňavá náplň ze špenátu a obraného uzeného masa ze žeber dokonale souzní se smaženým bramborovým těstem. Ujídám je hned během smažení, ale ještě lepší jsou studené.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 placek
  • 7 ks brambor
  • 1 ks vejce
    3
  • 250 g hrubé mouky
    1
  • 100 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g uzeného masa
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžičky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory se slupkou dejte vařit do změknutí a nechte je zcela vychladnout.

02.

Špenát a na plátky nasekané stroužky česneku spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte zchladnout, vymačkejte přebytečnou vodu a špenát i česnek nasekejte.

03.

Pak brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte jedno vejce a hrubou mouku. Zpracujte těsto, které se nebude příliš lepit. Až těsně před vyválením ho osolte.

04.

Těsto vyválejte asi na 0,5 cm placku. Vykrajujte z ní kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed každé druhé nandejte trochu uzeného masa (ideálně obraného z vařených uzených žeber) a nasekaného špenátu s česnekem. Přiklopte ho druhým kolečkem a pomocí prstů přitlačte okraje k sobě. 

05.

Naplněné placičky smažte na vepřovém sádle z obou stran dozlatova.

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Hotové placičky můžete jíst teplé i studené. Dobrou chuť! 

Načítám