Hlavní obsah

Bramborové krokety se špenátem a parmazánem

Hodnocení:
(44)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Když vám zbude trochu bramborové kaše, můžete ji využít v tomto chutném receptu. Křupavé špalíčkové krokety zachutnají i dětem, můžete je navíc podávat teplé i studené.

Ingredience pro:
10 válečků
  • 320 g bramborové kaše
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 120 g čerstvého baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 špetky soli
  • 1 vejce
  • 50 ml oleje
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte špenát. Čerstvý baby špenát dejte do cedníku společně s nasekanými stroužky česneku. Spařte je společně vroucí vodou. Špenát zavadne a česnek mírně změkne. Nechte je zchladnout, vymačkejte přebytečnou tekutinu a nasekejte je. 

Krok 2: Do bramborové kaše zamíchejte vejce, nasekaný špenát s česnekem, nastrouhaný parmazán a asi lžíci strouhanky. Směs dle potřeby dosolte. 

Krok 3: Ze směsi tvořte válečky, ty obalte ve zbylé strouhance a smažte je dozlatova na pánvi ve vrstvě oleje. Hotové je nechte okapat na papírové utěrce. 

Foto: Svatava Vašková

I barvy hrají v jídle velkou roli

ynezorPumanzeSaNyknalC
14. 1. 2021

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.