Hlavní obsah
3,5
(58)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Když vám zbude trochu bramborové kaše, můžete ji využít v tomto chutném receptu. Křupavé špalíčkové krokety navíc můžete podávat teplé i studené.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 válečků
  • 320 g bramborové kaše
  • 40 g parmazánu
  • 120 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 špetky soli
  • 1 ks vejce
  • 50 ml oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte špenát. Čerstvý baby špenát dejte do cedníku společně s nasekanými stroužky česneku. Spařte je společně vroucí vodou. Špenát zavadne a česnek mírně změkne. Nechte je zchladnout, vymačkejte přebytečnou tekutinu a nasekejte je. 

02.

Do bramborové kaše zamíchejte vejce, nasekaný špenát s česnekem, nastrouhaný parmazán a asi lžíci strouhanky. Směs dle potřeby dosolte. 

03.

Ze směsi tvořte válečky, ty obalte ve zbylé strouhance a smažte je dozlatova na pánvi ve vrstvě oleje. Hotové je nechte okapat na papírové utěrce. 

Foto: Svatava Vašková

I barvy hrají v jídle velkou roliFoto: Svatava Vašková

Reklama

Související témata:

Načítám