Hlavní obsah

Vaječné krokety

Hodnocení:
(1)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Uvařená vejce prostě někdy zbydou a vy nevíte, co s nimi. Pokud jich doma pár máte, zpracujte je do vaječných kroket. Chutnají skoro jako smažák!

Ingredience pro:
4 porce
  • 6 vajec natvrdo
  • 75 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce bešamelové omáčky
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na obalování
  • 2 vejce
  • strouhanka na obalování
Článek

Postup

Krok 1: Sýr i vajíčka nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte bešamelovou omáčku, strouhanku, sůl a pepř.

Krok 2: Z těsta tvořte menší kuličky asi o průměru 2 cm, které postupně obalujte v trojobalu, tedy nejdříve v mouce, pak rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

Krok 3: Smažte na rozpáleném oleji asi 2 minuty, nechte okapat a podávejte jako přílohu.

Pokud máte radši klasiku, vyzkoušejte naše pikantní bramborové krokety.

ynezorPumanzeSaNyknalC
25. 4. 2011

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.