Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nač se nekonečně dlouho pařit u sporáku, když můžete mít na stole těstoviny s luxusní omáčkou do 30 minut? Pusťte se spolu s námi do směsi s olivami!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 320 g špaget
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 2 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g černých oliv
  • 3 lžíce bílého vína
    12
  • 250 g loupaných rajčat
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 4 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte dle návodu na obalu.

02.

Cibuli nakrájejte nadrobno, celer očistěte a nasekejte na plátky, mrkev rozdělte na kostičky a česnek i olivy pokrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte celer, mrkev, olivy i česnek a zeleninu nechte prohřát. Následuje víno, lístky tymiánu i loupaná rajčata.

03.

Směs vařte asi 10 minut, osolte ji, opepřete a může se podávat, ideálně posypaná parmezánem.

Pokud máte k těstovinám raději rajčata čerstvá než ty z konzervy, pak si připravte penne alla puttanesca.

Související témata:

Načítám