Hlavní obsah

Těstoviny s rajčaty, olivami a parmezánem

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nač se nekonečně dlouho pařit u sporáku, když můžete mít na stole těstoviny s luxusní omáčkou do 30 minut? Pusťte se spolu s námi do směsi s olivami!

Ingredience pro:
4 porce
  • 320 g špaget
  • 1 cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g černých oliv
  • 3 lžíce bílého vína
  • 250 g loupaných rajčat
  • tymián
  • 4 lžíce oleje
  • parmezán
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Špagety uvařte dle návodu na obalu.

Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, celer očistěte a nasekejte na plátky, mrkev rozdělte na kostičky a česnek i olivy pokrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte celer, mrkev, olivy i česnek a zeleninu nechte prohřát. Následuje víno, lístky tymiánu i loupaná rajčata.

Krok 3: Směs vařte asi 10 minut, osolte ji, opepřete a může se podávat, ideálně posypaná parmezánem.

Pokud máte k těstovinám raději rajčata čerstvá než ty z konzervy, pak si připravte penne alla puttanesca.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama