Hlavní obsah
2,8
(5)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tenhle recept se v doslovném překladu jmenuje „podle děvky“ a údajně vznikl v neapolských nevěstincích. A my vám zaručujeme, že je skutečně hříšný, tedy aspoň hříšně dobrý!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g penne
  • 300 g cherry rajčat
  • 15 ks černých oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžička sterilovaného zeleného pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka ančoviček
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 1 dl bílého vína
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu.

02.

Oloupaný česnek jemně nasekejte a orestujte ho na oleji scezeném z ančoviček (i když je třeba nemáte rádi, použijte je, tady slouží spíše jako koření). Přidejte na kousky nakrájené ančovičky, pokrájené kapary a nožem rozdrcený pepř a restujte, dokud se ryba nezačne rozpadat.

03.

Mezitím přidejte nakrájená oloupaná cherry rajčátka, pokud máte radši rajčatovější chuť, použijte plechovku krájených rajčat. Vše podlijte trochou bílého vína a nechte asi 5 minut podusit.

04.

Mezitím slijte uvařené těstoviny a nakrájejte olivy na poloviny.

05.

Do hotové omáčky vmíchejte olivy a nahrubo nasekanou petržel, podle potřeby osolte a promíchejte ji s těstovinami. Můžete podávat posypané parmezánem!

Jste milovníkem těstovin a rajčat? Pak si rozhodně zapečte penne s masem a rajčaty.

Reklama

Načítám