Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Napadlo by vás připravit směs na topinky z pečeného česneku? Nás to napadlo a byla to dobrá volba! Pojďte si pochutnat s námi!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Směs
  • 2 palice česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Na ozdobu
  • 4 ks ředkviček
  • 4 ks topinek
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Celé palice česneku svrchu seřízněte (asi 1 cm od vršku), rozložte je do zapékací misky, pokapejte olejem a dejte péct do trouby na 45 minut při 180 stupních Celsia.

02.

Když pak palice zchladnou, palcem jednotlivé stroužky vytlačte ze slupek a v mističce je vidličkou rozmačkejte. Dochuťte solí, pepřem (lepší je ten bílý).

03.

Směs namažte na topinky a ozdobte ředkvičkami.

Související témata:

Načítám