Hlavní obsah
Foto: Dalibor Puchta

Foto: Dalibor Puchta

Ovesné vločky, i když to zní možná pro někoho neuvěřitelně, jsou nejen zdravé, ale hlavně dobré. Pokud vám nechutnají v müsli směsi, dá se jimi totiž částečně nahradit mouka. Vyzkoušejte náš snídaňový sladký chlebíček.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 biskupský chlebíček
  • 100 g směsi ořechů
    11
  • 100 g sušeného ovoce
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 dl černého čaje
  • 1/2 dl griotky
  • 2 ks vejce
    3
  • 230 g špaldová mouka
    1
  • 90 g ovesných vloček
    1
  • 1 ks prášku do pečiva
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oříšky, sušené ovoce a pomerančovou kůru zalijte čajem, medem, pomerančovou šťávou a griotkou a nechte asi hodinu máčet, aby vše změklo a nasáklo chutě.

02.

Před dalším postupem zapněte troubu na 190 stupňů. Do směsi vmíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva a vajíčka a těsto máte hotové!

03.

Formu na biskupský chlebíček důkladně vymažte a vysypte celozrnnou moukou nebo vyložte jako já pečicím papírem (je to přece jen jistější :-)). Těsto nalijte do formy a dejte péct na asi 40 minut. Neodoláte!

Související témata:

Načítám