Hlavní obsah

Šokující konce aneb 5 ideálních filmů na dlouhé zimní večery

Foto: Profimedia.cz

Keiře Knightley historické role vyloženě sedí. Zde je po boku Jamese McAvoye ve filmu PokáníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Celé dvě hodiny, kdy vám film běží před očima, si myslíte, že tak nějak víte, o co tam vlastně půjde. Pak ale přijde závěr a vy koukáte jako opaření. Tak to jste teda nečekali! Jestli se vám filmy s překvapivým rozuzlením líbí, máme pro vás několik parádních tipů.

Článek

Na dlouhých zimních večerech je také něco fajn – člověk si mnohem snáze najde čas na čtení knih a sledování dobrých filmů. Pokud vás zrovna nenapadá, jakým snímkem si dneska večer ukrátíte chvíli, máme pro vás několik redakčních tipů. Tyhle příběhy nás přímo uchvátily svými nečekanými závěry! Znáte je?

Pokání (2007)

Foto: Profimedia.cz

Cecílie a Robbie se do sebe zamilují, ale malá Briony s jejich dalším osudem hodně zamáváFoto: Profimedia.cz

Třináctiletá budoucí spisovatelka Briony (Saoirse Ronan) se v knihovně rodinného sídla stane svědkem spontánního sexu mezi její starší sestrou Cecilií (Keira Knightley) a zahradníkem Robbiem Turnerem (James McAvoy). Se svou bujnou fantazií usoudí, že mladík sestru znásilnil. Krátce nato dojde k opravdovému znásilnění a kvůli Brionině výpovědi je křivě obviněn Robbie.

Tenhle moment tragicky ovlivní osudy několika lidí. V posledních minutách filmu se ale dozvíte, že to s hlavními hrdiny bylo ještě trochu jinak. Režisér Joe Wright film natočil podle stejnojmenné knihy slavného britského spisovatele Iana McEwana.

Nejvyšší nabídka (2013)

Foto: Profimedia.cz

Až do setkání s Claire byla Virgilova největší slast jeho tajná sbírka ženských portrétů všech uměleckých stylůFoto: Profimedia.cz

Virgil (Geoffrey Rush) je uznávaný znalec umění a starožitností. Šedesátiletý génius svého oboru si do soukromí moc lidí nepouští a nebyl ani nikdy zamilovaný. Věci se změní ve chvíli, kdy ho neznámá mladá žena telefonicky požádá o odhad zděděné rozsáhlé umělecké sbírky.

Claire (Sylvia Hoeks) má ale zvláštní nemoc. Panicky se bojí okolního světa, proto žije ve skrytých místnostech svého starého domu. Neukáže se ani Virgilovi, který postupně začne prahnout po odhalení její identity. To se sice podaří, ale Virgilovi to nakonec zásadně změní život... Za snímkem stojí jeden z nejúspěšnějších italských režisérů současnosti Giuseppe Tornatore.

Planeta opic (1967)

Foto: Profimedia.cz

Téhle planetě vládnou inteligentní opice, zatímco lidé připomínají němá a ne příliš inteligentní zvířátkaFoto: Profimedia.cz

Kosmická loď s celou posádkou havaruje na neznámé planetě. Taylor (Charlton Heston) a další přeživší po probuzení z hluboké hibernace zjistí, že tomuto světu vládnou inteligentní opice. Lidí je tady pouze hrstka, jsou němí a nezdají se příliš inteligentní. Co je tahle planeta vlastně zač?

Filmová klasika režiséra Franklina J. Schaffnera je natočená podle stejnojmenného díla, které napsal francouzský romanopisec Pierre Boulle. Ještě jste to neviděli? Tak tohle je nezbytnost!

Prokletý ostrov (2010)

Foto: Profimedia.cz

Detektiv Teddy má od začátku podezření, že v psychiatrické léčebně na Prokletém ostrově něco nehrajeFoto: Profimedia.cz

Detektiv Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) byl povolán do psychiatrické léčebny na Prokletém ostrově, aby pátral po zmizelé pacientce – šílené vražedkyni. Sám Teddy je zatížen pohnutou minulostí, prožil hrůzy války a také mu tragicky zemřela manželka i děti.

Psychiatrickou pomoc by tak možná potřeboval i detektiv sám. Jakmile však dorazí na ostrov, je mu jasné, že tady něco smrdí. Místní léčebné postupy asi nebudou úplně v pořádku... Snímek natočil Martin Scorsese, autorem předlohy je populární americký autor krimirománů Dennis Lehane.

La cara oculta (2011)

Foto: Profimedia.cz

Adrianova přítelkyně beze slova odešla, nechala po sobě jenom dopis. Dirigent se ale velmi záhy zamiluje do krásné Fabiany Foto: Profimedia.cz

Španělský dirigent Adrian (Quim Gutiérrez) pobývá pracovně v Bogotě, kde si s přítelkyní Belén (Clara Lago) pronajmou velký osamocený dům. Dlouho zde spolu nežijí, neboť dívka ho kvůli nevěře opustí.

Atraktivní Adrian však velmi rychle nachází novou lásku – servírku Fabianu (Martina García), kterou si k sobě nastěhuje. Ta záhy zjistí, že se v domě ozývají divné zvuky. Začíná mít pocit, že s náhlým odchodem Belén, po které teď pátrá policie, to bylo trochu jinak. Film kolumbijského režiséra Andrése Baize vám svou atypickou zápletkou pravděpodobně zamotá hlavu.

Jaké filmové odhalení vás překvapilo nejvíce?

Reklama

Související témata:

Načítám