Hlavní obsah

Šokující studie: Ženy netouží po sexu, ale po penězích a spánku!

Foto: Thinkstock

Ženy touží po lecčems, ale sex to prý zrovna neníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spánek, moderní vymoženosti, či dokonce peníze. Tomu všemu prý ženy dávají přednost před sexem! Alespoň to tvrdí nedávná velká mezinárodní studie. Co na to říkají odborníci? Po čem ženy opravdu touží?

Článek

Britský deník Daily Mail zveřejnil výsledky velké mezinárodní studie, do které se zapojilo přes 4300 žen z Británie, USA, Číny a Brazílie. Průzkum, který zorganizovala světová firma v oblasti public relations a public affairs FleishmanHillard a britské vydavatelství internetových médií Hearst Magazine, zjišťoval, co si ženy doopravdy přejí. A překvapující bylo, že sex to prý není!

Šokující výsledky

Ukázalo se, že milostné hrátky nepatří k věcem, po nichž by většina žen skutečně toužila. Spíš naopak, ženy jsou prý ochotny se sexu vzdát kvůli řadě věcí, o kterých by vás to ani nenapadlo. Řekněme si to v číslech:

  • 68 procent Britek, 60 procent Američanek, 70 procent žen z Číny a 38 procent Brazilek uvedlo, že by daly přednost dobrému a kvalitnímu spánku před sexem.
  • Sex to prohrál i v souboji s moderními vymoženostmi (mobily, počítače, ale i domácí spotřebiče typu pračka, myčka). Většina žen řekla, že by byly raději tři měsíce bez sexu než čtvrt roku bez těchto vychytávek!
  • A peníze? Na otázku, zda by raději měly více peněz, nebo více sexu, šokujících 80 procent žen dalo svůj hlas penězům! Na jejich obranu je ale třeba říct, že neměly na mysli žádný luxus a převratné bohatství, spíš finanční stabilitu, díky níž by se nemusely strachovat o budoucnost rodiny a dětí.
Foto: Thinkstock

Dnešní ženy jsou hodně unavené. Není divu, že dají spánku přednost před milovánímFoto: Thinkstock

Neberte to úplně vážně

Výsledky takové studie samozřejmě nelze brát zcela doslovně. „Každá velká studie může skrývat určité zkreslení. Výběr krajin s rozličnou kulturou a stupněm vývoje, různé věkové kategorie, respondentky v různých životních stadiích a podobně. To vše je smícháno do finálních výsledků,“ vysvětluje psycholog Boris Štěpanovič.

Je tak určitě rozdíl mezi dvacetiletou Brazilkou, padesátiletou Číňankou a třicetiletou Češkou. Navíc realita všedních dní díkybohu ukazuje něco trochu jiného. „Že to tak přímočaré není, dokazuje naštěstí každodenní realita a situace, kdy je nevyprané prádlo, nedostatek peněz, ale dobrý vztah, příjemné milování a touha po partnerovi,“ dodává Boris Štěpanovič.

Buďme ve střehu

Přesto nad studií nemávejte rukou, něco z ní přece jen vyčíst lze. Ženy jsou velmi unavené (i když ne všechny stejně)! „Přijde mi to v dnešním světě smutné, ale přesto reálné. Současné ženy chtějí být dokonalé mámy, manželky, pracovnice, často jedou do vyčerpání sil, vidí jen spánek a spánek. O pomoc si říkat neumí, to je přece ostuda. Pak není divu, že večer mají tak unavené tělo, že na sex jim rozhodně nezbývají síly,“ říká rodinná terapeutka Lucie Mucalová.

Foto: Thinkstock

Každá studie je samozřejmě trochu zkreslená, ale nemávejte nad tím rukou. Vztahy jsou přece důležitější než peníze či spánekFoto: Thinkstock

Navíc žijeme v materiálním světě, proto je více než logické, že peníze jsou pro mnoho žen (ale i mužů) až nebezpečně důležité. „Hodnoty se velmi převracejí, první místo mají peníze, jistota, a pak možná to ostatní,“ říká Lucie Mucalová. S tím vším pak souvisí pocity osamění a nespokojenosti, které „zalepujeme“ právě penězi (manžel je stále v práci, udělám si radost novou kabelkou) či vymoženostmi moderní doby (nežiju reálný život, ale ten virtuální na sociálních sítích).

Proto je potřeba vidět třeba rozdíl v tom, zda se žena vzdá sexu kvůli pračce, nebo kvůli počítači. „Jedno pomáhá a šetří čas, druhé může dělat někdy pravý opak. Svázanost a až závislost na počítačích, mobilních telefonech je realita dnešní doby. To, že odloučení od nich je vnímáno až tak dramaticky, je pro mě alarmující,“ dodává Boris Štěpanovič.

A co vy? Taky byste se radši dobře vyspaly, než si užily sex?

Reklama

Načítám