Hlavní obsah

Souboj receptů: Dvě super rychlá jídla nejen na dovolenou

Foto: Jakub Jurdič

Do dnešního souboje se přihlásily Lucka s Renatou. Jak jejich jídla ohodnotila redakce?Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte-li inspiraci, jak zpracovat ovoce a zeleninu a přitom se pořádně najíst, vyzkoušejte dnešní recepty od Lucky a Renaty. Oba jsou navíc tak jednoduché, že je oceníte i při chalupaření.

Článek

Tyhle dva superrychlé recepty oceníte nejen na dovolené. Zeleniny a ovoce není nikdy dost!

Lucčiny zeleninové špagety

Na 4 porce potřebujete: 1 lilek, 1 cuketu, 2 papriky, 5 velkých rajčat, 5 stroužků česneku, asi 3 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 600 g špaget a asi 6 lžic strouhaného parmezánu.

Foto: Jakub Jurdič

Špagety se zeleninou neměly chybu!Foto: Jakub Jurdič

Postup:Tenhle recept dělám už od studentských let, kdy jsme s kamarádkami za účelem úspory o prázdninách „vykrádaly“ babiččinu zeleninovou zahrádku.

Česnek velmi jemně nasekejte (nelisujte!), ostatní zeleninu kromě rajčat nakrájejte na malé kostičky a vše pár minut restujte na olivovém oleji v hluboké pánvi. Pak přidejte pokrájená rajčata, promíchejte a nechte volně probublávat asi 10–15 minut, až je všechna zelenina měkká. Mezitím uvařte v osolené vodě špagety podle návodu na obalu a nastrouhejte parmezán. Špagety slijte, promíchejte se zeleninou, posypte sýrem a podávejte!

Renatin rychlosalát z hroznového vína, sýru a česneku

Na 4–6 porcí potřebujete: 1 kg bílého hroznového (bezpeckatého!) vína, 300 g eidamu nebo podobného sýru a podle chuti 4–5 stroužků česneku.

Foto: Jakub Jurdič

I trochu netradiční salát si našel své oblíbenceFoto: Jakub Jurdič

Postup:Hroznové víno omyjte, otrhejte ze stopek a podle velikosti kuliček pokrájejte na poloviny. Sýr nakrájejte na o něco menší kousky, česnek prolisujte a vše promíchejte. Ideální je nechat salát chvíli odležet v chladu. Ani namazaný chleba s máslem není hotový tak rychle! :-)

A co vy? Jakými rychlovkami si na dovolené vypomáháte vy?

Načítám