Článek
Tyhle dva superrychlé recepty oceníte nejen na dovolené. Zeleniny a ovoce není nikdy dost!
Lucčiny zeleninové špagety
Na 4 porce potřebujete: 1 lilek, 1 cuketu, 2 papriky, 5 velkých rajčat, 5 stroužků česneku, asi 3 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 600 g špaget a asi 6 lžic strouhaného parmezánu.
Postup:Tenhle recept dělám už od studentských let, kdy jsme s kamarádkami za účelem úspory o prázdninách „vykrádaly“ babiččinu zeleninovou zahrádku.
Česnek velmi jemně nasekejte (nelisujte!), ostatní zeleninu kromě rajčat nakrájejte na malé kostičky a vše pár minut restujte na olivovém oleji v hluboké pánvi. Pak přidejte pokrájená rajčata, promíchejte a nechte volně probublávat asi 10–15 minut, až je všechna zelenina měkká. Mezitím uvařte v osolené vodě špagety podle návodu na obalu a nastrouhejte parmezán. Špagety slijte, promíchejte se zeleninou, posypte sýrem a podávejte!
Renatin rychlosalát z hroznového vína, sýru a česneku
Na 4–6 porcí potřebujete: 1 kg bílého hroznového (bezpeckatého!) vína, 300 g eidamu nebo podobného sýru a podle chuti 4–5 stroužků česneku.
Postup:Hroznové víno omyjte, otrhejte ze stopek a podle velikosti kuliček pokrájejte na poloviny. Sýr nakrájejte na o něco menší kousky, česnek prolisujte a vše promíchejte. Ideální je nechat salát chvíli odležet v chladu. Ani namazaný chleba s máslem není hotový tak rychle! :-)