Hlavní obsah

Souboj receptů: Jemné lahodné dezerty? Ty s pudinkem!

Foto: Jakub Jurdič

Poctivý pudink, nebo pudinkové řezy? Dva úžasné tipy na lehké dezertyFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pudink je jemný, voňavý, rychle hotový a každému moučníku dodá vláčnost. V dnešním souboji se proti sobě postavily řezy a podzimní pudink. Která dobrota nakonec zvítězila?

Článek

Chcete rychlý a chutný dezert? Použijte pudink (jaký vybrat najdete zde)! Jeho přípravu zvládne i vaše malé dítko a ještě si u přípravy můžete užít spoustu zábavy. V dnešním souboji se utkaly dva tipy – Lucčiny lahodné jemné řezy s marmeládou a Janin podzimní karamelový pudink. Která z holek byla lepší?

Janin podzimní pudink

Na 4 porce potřebujete: 1 větší jablko, 8 sušených švestek, 8 vyloupaných vlašských ořechů, 12 piškotů, ½ litru mléka, 1 karamelový pudink, 4 lžíce cukru (do pudinku), 1 lžičku mleté skořice, šlehačku

Foto: Jakub Jurdič

Karamelový pudink, ořechy, jablka a skořice – tradiční podzimní chutě v jednom!Foto: Jakub Jurdič

Postup:Do 4 pohárových sklenic naklaďte na dno na plátky nakrájené oloupané a vykrojené jablko, posypejte ho skořicí, dejte pár ořechů, zalejte trochou pudinku, vhoďte zase trochu jablek, sušené švestky a piškoty, dolejte pudinkem. Po vychladnutí zdobte skořicí, případně šlehačkou.

Pudinkové řezy podle Lucky

Na jeden plech potřebujete:500 g listového těsta, 300 ml mléka, 1 polévkovou lžíci cukru krystal, 1 vanilkový pudink, 1 smetanu na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, marmeládu na pomazání, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci vody, 200 g cukru moučka

Foto: Jakub Jurdič

Pudinkové řezy kombinují sladkou a slanou chuť. Marmeláda je navíc posunula do výšin moučníkového nebe!Foto: Jakub Jurdič

Postup:Těsto rozválejte a nakrájejte na asi deset centimetrů široké pruhy tak, aby počet pruhů byl sudý. Položte je na vymazaný plech (nebo vyložený pečicím papírem), propíchejte vidličkou a upečte na 180 stupňů dozlatova.

Mezitím si připravte krém: Z mléka, cukru krystal a pudinku uvařte hustý pudink. Nechte ho vychladnout (je potřeba ho při chladnutí alespoň občas promíchat). Ušlehejte smetanu se ztužovačem a vmíchejte ji do vychladlého pudinku. Celou hmotu nechte odležet, aby trochu ztuhla.

Polovinu upečených pruhů z listového těsta namažte krémem. Zbylé pruhy nakrájejte na čtverce a ty položte na krémovou vrstvu. Počkejte, až to ztuhne, pak podle čtverců rozkrájejte i spodní těsto s krémem. Vrchní těsto ještě potřete marmeládou. Z vody, citronové šťávy a cukru moučka umíchejte polevu, kterou nalejte na marmeládou pomazané těsto. Vše nechte pořádně ztuhnout v chladu.

Jaké dezerty a moučníky připravujete z pudinku vy? A jaký pudink máte nejraději?

Reklama

Načítám