Hlavní obsah

Souboj receptů: Dva tvarohové moučníky, které se vám rozplynou na jazyku!

Foto: Mona Martinů

Jana i Michal se dneska vážně předvedli, oba upekli skvostné tvarohové variace. Kterou si vyberete vy?Foto: Mona Martinů

Reklama

Jemné, akorát sladké moučníky, jejichž příprava nezabere mnoho času? Zkuste ty dnešní s tvarohem! Jana a Michal se opravdu předvedli a připravili dvě skvostné variace.

Článek

Milujete snadné a rychle hotové moučníky, které budou chutnat i tomu nejzmlsanějšímu jazýčku? Vyzkoušejte tvarohové variace! Když do moučníku přidáte tvaroh, máte jistotu, že bude krásně vláčný. Kombinovat ho můžete s kakaem, ovocem i ořechy. A protože máme v redakci tvarohové moučníky také moc rádi, rozhodli jsme zjistit, kdo umí ten nejlepší. V souboji se utkala Jana s Michalem a jen velice, velice těžko se rozhodovalo, kdo byl nakonec vítěz. Zachutná vám Janin tvarožník nebo Michalovy kakaové řezy?

Janin tvarožník

Sypká směs: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 kypřicí prášek

Mokrá směs:3 tvarohy, 2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr, hrst rozinek

Do celého:½ hrnku mléka, 200 g másla.

Foto: Mona Martinů

Tento křehký moučník si zamilujete. Nejen, že je poměrně snadný, je navíc tak jemný, že se rozpadá na jazyku!Foto: Mona Martinů

Postup:Sypkou směs smíchejte v jedné míse, ve druhé směs mokrou. Do mokré směsi můžete přilít trochu mléka, aby vznikla konzistence řidšího jogurtu. Hluboký plech důkladně vymažte máslem. Nasypte rovnoměrně polovinu suché směsi do plechu. Na ni opatrně nalejte řídký tvaroh. Zasypejte rovnoměrně druhou polovinou suché směsi. Poklaďte tenkými plátky másla celý povrch – spotřebujete asi osminku másla. Dejte péct do trouby rozpálené na 170 stupňů asi na 35 minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Krájejte vlažné.

Kakaové řezy s tvarohem podle Michala

Na 1 plech potřebujete:400 g hladké mouky, 6 lžic kakaa, 1 prášek do pečiva, 250 g másla, 150 g cukru moučka, 1 žloutek, 3 lžíce mléka. Na náplň: 500 g polotučného tvarohu, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce změklého másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 vejce, pečicí papír.

Foto: Mona Martinů

Kakaovo-tvarohová klasika, které se nikdy nepřejíte. Vsaďte na jistotu!Foto: Mona Martinů

Postup:Do mísy nasypte mouku, přidejte zbytek surovin na těsto včetně změklého másla a rukama vypracujte těsto. Rozdělte ho na poloviny a každou zvlášť vyválejte přibližně do velikosti plechu. Ve druhé misce zase vyšlehejte společně všechny suroviny na náplň. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a pokryjte ho první vyválenou vrstvou. Následuje náplň, kterou zakryjte druhou vyválenou polovinou těsta. Pokud vám zbyly odřezky těsta, spojte je, nastrouhejte nahrubo a řezy kousky posypte. Pečte asi 35 minut.

Foto: archiv firem

Na čem servírovat vaše oblíbené moučníky? Zkusit můžete třeba skleněný tác, který je chráněn poklopem, a tak vám už nikdy dezerty neokorají, keramický etažér na drobné pamlsky nebo luxusní oválný podnos s rytým zdobením!Foto: archiv firem

Jaké tvarohové moučníky pečete doma? Který je váš nejoblíbenejší?

Reklama

Načítám