Hlavní obsah

Souboj receptů: Směsi na topinky, po kterých se zapráší!

Foto: Greta Blumajerová

Obě pomazánky spojuje nesmrtelná kombinace zeleniny, sýra a česnekuFoto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlých pomazánek není nikdy dost, a proto pro vás máme dvě barevné směsi na topinky, které poslouží jako rychlá večeře i originální pohoštění k vínu.

Článek

S editorkou Janou jsme se rozhodly pro vegetariánské pomazánky, které snadno připravíte z několika málo surovin, a přitom skvěle chutnají. Díky základu z hrášku a řepy jsou směsi navíc krásně barevné a česnek jim zase dodá na pikantnosti, takže jím pak ani není třeba topinky potírat.

Janina řepová s kozím sýrem

Potřebujete: 1 středně velkou řepu, 1 menší cibuli, olej na smažení, 125 g kozího sýra měkkého typu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Foto: Greta Blumajerová

Kozí sýr se v pomazánce na horkých topinkách krásně roztečeFoto: Greta Blumajerová

Postup: Řepu povařte ve vodě asi 10 minut. Vychladlou oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte k ní nadrobno nakrájenou a osmaženou cibulku. Vmíchejte sůl a pepř podle chuti a prolisovaný česnek. Nakonec do pomazánky přidejte kozí sýr.

Katčina hrášková s mátou a balkánským sýrem

Potřebujete: 250 g mrazeného hrášku, 100 g balkánského sýra, hrst čerstvé máty, 2 stroužky česneku, šťávu z půlky citronu, 3 lžíce oleje, sůl, pepř

Foto: Greta Blumajerová

Máta hráškovo-sýrovou pomazánku s česnekem parádně osvěžíFoto: Greta Blumajerová

Postup: Hrášek nasypte do vroucí vody, po chvilce sceďte a propláchněte studenou vodou (zůstane tak krásně zelený). Přendejte ho do mixéru spolu s najemno nakrájenou mátou, prolisovaným česnekem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Rozmixujte na konzistenci pomazánky a nakonec vmíchejte nadrobený balkánský sýr.

Foto: Archiv firem

K topinkám neodmyslitelně patří česnek: pořiďte si praktický lis, pomocníka na loupání nebo šikovný sekáček!Foto: Archiv firem

Která z pomazánek by to vyhrála u vás?

Načítám