Hlavní obsah

Souboj receptů: V hlavní roli kuřecí a krůtí maso!

Foto: Jakub Jurdič

Máte chuť na drůbeží maso? Zkuste plněné chleby i vydatné špagety!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drůbeží maso je velice oblíbené, obzvlášť, jedná-li se o maso kuřecí. Kamila a já jsme si pro vás připravily dva lahodné tipy, kde tento druh masa využijete. Dáte si raději špagety, nebo plněné chleby?

Článek

Drůbež je univerzální druh masa. Můžete si z ní připravit lehký salátek s kuřecím masem i poctivou pečenou kachnu se šesti. My jsme dnes s Kamilou zvolily maso kuřecí a krůtí – Kamila zabojovala s voňavou vychytanou omáčkou na špagety, já s rychlovkou v podobě plněných chlebů. Co chutnalo v redakci více?

Kamiliny špagety s nivou a kuřecím masem

Na 4 porce potřebujete: 400 g špaget, dva kuřecí prsní řízky, 100 g zlaté nivy (60%), dvě hrsti hub nakrájených na plátky (případně žampionů), kelímek smetany na vaření, cibuli pokrájenou nadrobno, sůl, pepř, kari, olivový olej

Foto: Jakub Jurdič

Tahle omáčka na špagety je prostě lahodná, proto právem vyhrála! Skvělá kombinace chutí vás dostane!Foto: Jakub Jurdič

Postup: Na pánvi nechte zesklovatět cibulku. Po chvíli k ní přihoďte houby a restujte zhruba 5 minut. Postupně přidávejte pokrájené kuřecí maso a nivu nakrájenou na kostičky. Posypte kari (já jím rozhodně nešetřím), opepřete, osolte a přilejte smetanu. Nechte směs ještě pár minut probublávat. Pak ji promíchejte s uvařenými špagetami. Tohle jídlo rozhodně není lehké, ale na druhé straně je lahodné a po pár hodinovém bloumání lesem rozhodně přijde k duhu!

Moje plněné chleby krůtím masem s jogurtem

Na 4 porce potřebujete: 1 chleba nebo 2 pita chleby, 400 g krůtích prsou, 150 g bílého jogurtu, 150 g zakysané smetany, hrst listové petržele, hrst čerstvého koriandru, 1 salátovou okurku, sůl, pepř, 2 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje

Foto: Jakub Jurdič

Plněné chleby skvěle poslouží i jako svačina na výletFoto: Jakub Jurdič

Postup: Krůtí maso nakrájejte na pár větších kusů, dejte je do misky, zalejte olejem, osolte, opepřete a přidejte lžíci medu. Prsa zprudka ze všech stran opečte a dejte dopéct do trouby na 180 °C asi na 15 minut. V misce smíchejte jogurt, zakysanou smetanu, pokrájený koriandr i petržel a nastrouhanou okurku (vymačkejte z ní přebytečnou vodu, než ji vmícháte k ostatním surovinám, omáčka by pak byla příliš tekutá). Vše promíchejte a dochuťte solí, pepřem a zbylým medem.

Když je maso upečené, nasekejte ho na malé kusy a vmíchejte do jogurtové směsi. Chleba rozdělte na 4 kapsy, pitu na půlky, trochu je vydlabejte a pomocí lžíce je naplňte směsí. Podávejte jako lehkou večeři nebo svačinu.

Jaké dobroty s drůbežím masem doma připravujete vy? A chodíte na houby? Ukažte nám své úlovky ve speciální galerii zde, už teď je jich tam spousta!

Reklama

Načítám