Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zkuste špagety se sýrovou omáčkou zapéct ve formičkách na muffiny. Je to efektní i praktické při porcování.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g špaget
    1
    3
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 balení mozzarelly
    7
  • 100 g gorgonzoly
    7
  • 100 g parmazánu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžička soli
  • 100 g vyzrálého čedaru
    7
  • 125 g sýru Philadelphia
    7
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě na skus. V pánvi rozpusťte plátek másla, mozzarellu, čedar, gorgonzolu a parmazán a zjemněte sýrem Philadelphia a smetanou. Jakmile se sýr rozpustí, osolte, opepřete hrubě mletým barevným pepřem a nechte prohřát.

02.

Sýrovou směs promíchejte s hotovými špagetami a po částečném zchladnutí také s rozšlehaným vejcem. Formu na muffiny potřete olejem, naplňte špagetovou směsí, posypte parmazánem a zapečte dozlatova. Ozdobte petrželkou.

Související témata:

Načítám